Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 23/8/18) η ισχυρή ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε χθες από τις 700 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 23/8/18) η ισχυρή ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε χθες από τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 23/8/18) η ισχυρή ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε χθες από τις 700 μονάδες

Ανοδικά κινείται και σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να κερδίζει αυτή τη στιγμή (4.30 μμ) +1,10% (στις 727 μονάδες) με μέτριο για την εποχή τζίρο (42 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι και πάλι, όπως χθες, η ανοδική αντίδραση των τιμών (σήμερα φθίνουσα ως προς την χθεσινή). Όπως φαίνεται, οι «επενδυτές αξίας» (αυτοί που αγοράζουν στα χαμηλά και όχι στις ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων όπως εμείς) χθες και σήμερα «ξύπνησαν» και βοηθούμενοι από την ανοδική αντίδραση των δεικτών των αναδυομένων αγορών (ITF EEM +5% μέσα σε 5 μέρες) ρίχτηκαν στις επιθετικές long πράξεις με αποτέλεσμα να πάρει ο ΓΔ +3% μέσα σε 2 μέρες.

Κανείς δεν ξέρει την τύχη της διήμερης μέχρις στιγμής ανάκαμψης : θα αποτελέσει αρχή μεσοπρόθεσμης ανοδικής αγοράς με τον ΓΔ να ανακτά μέχρι τέλος του έτους τις 800 ή 880 μονάδες ή αντίθετα, θα περιοριστεί σε μια αναλαμπή (σαν του Απριλίου 2018) και ύστερα να λυγίσει σε νέα χαμηλά έτους κάτω των 700 μονάδων ;

 

Εμείς οι διαγραμματιστές – trend followers δεν θα αλλάξουμε την bearish στάση μας απέναντι στην αγορά αν ο ΓΔ δεν δείξει αξιόλογα σημάδια δύναμης ξεπερνώντας σε πρώτη φάση τις 733 μονάδες που αποτελούν την μέση της 20ης διακύμανσής του και όπου σε λίγες μέρες θα συγκλίνει ο ΕΚΜΟ30.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 17% με μετοχές και 83% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Από τις 48 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε, οι 40 κινούνται ανοδικά και οι 8 ήπια καθοδικά ενώ 6 μετοχές, οι ΓΕΚΤ, ΜΥΤΙΛ. ΒΙΟ, ΕΛΠΕ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΧΑ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3%.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, σήμερα ενισχύονται για 2η συνεχόμενη μέρα οι υποτιμημένες μετοχές όπως αυτές που έχουν χάσει περισσότερο του 30% της τιμής τους από τις κορυφές τους 2018 έως προχθές (όπως οι ΔΕΗ -50%, ΝΗΡ -48%, ΜΙΓ -47%, ΙΝΤΚΑ, ΠΕΙΡ -40%, ΕΥΡΩΒ -30%) ενώ μένουν σχεδόν αμετάβλητες οι μετοχές που μέχρι προχθές βρισκόντουσαν κοντά στα υψηλά 2018 (όπως οι ΑΝΕΜΟΣ, ΤΕΝΕΡΓ -1%, ΚΟΥΕΣ, ΥΓΕΙΑ -5%, ΜΟΗ, ΕΕΕ, ΣΑΡ -8%). Κάποια στιγμή θα επέλθει αναπροσαρμογή και τότε εμείς θα μπορούμε να ξεκινήσουμε αγορές στο ανοδικό γύρισμα της διόρθωσης που θα ακολουθήσει μετά την τρέχουσα ανοδική αντίδραση αρκεί η τελευταία να είναι αρκετά ισχυρή ξεπερνώντας τις 733 μονάδες.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ +6,66% και ΜΥΤΙΛ +4,27% με μέτριους όμως όγκους.

Θα επανέλθουμε αύριο γύρω στις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text