Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Οι 33 εισηγμένες που πάνε Λονδίνο

Οι 33 εισηγμένες που πάνε Λονδίνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Του Τάσου Μαντικίδη

Με τη συμμετοχή 33 εισηγμένων και κατ' ιδίαν συναντήσεις με κορυφαία επενδυτικά funds, αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων θα διεξαχθεί στις 19-20 Σεπτεμβρίου το 13ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (13th Annual Greek Roadshow) στο Λονδίνο.

Οι εταιρείες που πάνε Λονδίνο είναι οι ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Autohellas, Genergy Holdings, Ελλάκτωρ - ΕΛΤΕΧ Ανεμος, ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ, Eurobank, Φουρλής, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΤΕΡΝΑ Energy, Grivalia Properties, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Intralot, Κρι Κρι, Lamda Development, MIG, Motor Oil, MLS, Μυτιληναίος Holdings, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ,  ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Εν τω μεταξύ, στη μεταμνημονιακή εποχή, το επιβαρυμένο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και μια εσωτερική περιρρέουσα μακρά προεκλογική περίοδος οδηγούν μεγάλο μέρος της αγοράς στην εκτίμηση πως στο χρηματιστήριο της Αθήνας εύλογα θα πρέπει να αναμένονται ελεγχόμενες κινήσεις στην περιοχή των 700-850 μονάδων.

Τα «μαύρα σύννεφα» συγκεντρώνονται στο διεθνές επενδυτικό σκηνικό, καθώς οι βασικές κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια πιέζοντας το κόστος δανεισμού, την ώρα που οι εμπορικοί πόλεμοι, η τουρκική κρίση και η ιταλική αναταραχή δεικνύουν πως οι ελληνικοί τίτλοι παραμένουν ευάλωτοι στην πρώτη διεθνή κρίση.

Οπως σημείωσε η Morgan Stanley, η πρόκληση τώρα για την Ελλάδα είναι να πειστούν οι αγορές για τη νέα εποχή της Ελλάδας, την ώρα που οι κίνδυνοι γύρω από τις οικονομικές προοπτικές των αναδυόμενων αγορών μπορεί να επηρεάσουν τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναμενόμενη έκδοση ενός 10ετούς ομολόγου αναφοράς το φθινόπωρο, το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο, για να κτίσει την καμπύλη των αποδόσεων και να αποκτήσει η χώρα μια πιο σταθερή πρόσβαση στις αγορές χρέους, συναντά σημαντικές δυσκολίες.  Διαχειριστές κεφαλαίων εκτιμούσαν μάλιστα πως αν η Ελλάδα βγει σε αυτή τη συγκυρία να δανειστεί για 10 χρόνια θα πρέπει να πληρώσει απαγορευτικά επιτόκια (4,5%-5%). Ετσι, αν και στις 21 Σεπτεμβρίου η Moody's εκτιμάται πως θα προχωρήσει σε αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα της ελληνικής οικονομίας (η χώρα θα υπολείπεται ωστόσο κατά τρεις βαθμίδες της επενδυτικής διαβάθμισης μετά και την αξιολόγηση της Fitch), η εν λόγω έκδοση ίσως καθυστερήσει.

Σύμφωνα με τη Moody's η χώρα αντιμετωπίζει δύο κύρια εσωτερικά ρίσκα για τη βιώσιμη επιστροφή στις αγορές: την τήρηση των δεσμεύσεων στους πιστωτές, ώστε να μη χαθεί η αξιοπιστία που δημιούργησε η ολοκλήρωση του προγράμματος, και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2019.

Road shows για τις τράπεζες

Τον Σεπτέμβριο θα συμμετάσχουν στο Λονδίνο σε ειδικά road shows για τον χρηματοοικονομικό κλάδο και οι ελληνικές συστημικές τράπεζες. Στις 5 Σεπτεμβρίου έχουμε το road show της HSBC, στις 10 Σεπτεμβρίου της JP Morgan και στις 25-26 Σεπτεμβρίου το συνέδριο της Bank of America Merrill Lynch.

Πηγή:tovima.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text