Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018, η ανάκαμψη της αγοράς με τον ΓΔ να ανακτά την μισή απότομη βύθιση του πρώτου 20ημέρου του Αυγούστου

Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018, η ανάκαμψη της αγοράς με τον ΓΔ να ανακτά την μισή απότομη βύθιση του πρώτου 20ημέρου του Αυγούστου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους κατέχοντες μετοχές είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.45 μμ, να κερδίζει +1,60% (στις 736 μονάδες) με μικρό τζίρο (28 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και σε περιβάλλον καθοδικής τάσης στα αναδυόμενα χρηματιστήρια, πλευρικής στα ευρωπαϊκά και ανοδικής στα αμερικανικά. (Δυστυχώς αυτό το καιρό οι επιβεβαιωτικοί για τις πράξεις μας παράγοντες «ξένοι δείκτες» δεν είναι ευθυγραμμισμένοι).

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ βρίσκεται σε διαδικασία ανοδικής αναστροφής πετυχαίνοντας σήμερα : (α), νέο υψηλό δεκαημέρου, (β), ανοδική διάσπαση του μέσου άξονα των 734 μονάδων του 20ήμερου εύρους του και, (γ), προσέγγιση του ΕΚΜΟ30.

Εμείς, το εκπαιδευτικό Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, για να προχωρήσουμε σε προκαταρκτικές αγορές απαιτούμε καταρχήν ανοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ30 που αύριο θα περνά από τις 737 μονάδες και επιθετική προσέγγιση σε απόσταση -1,50% του στροφέα – ΥΚ20 των 762 μονάδων, δηλαδή ανοδική διάσπαση των 750 μονάδων, πράγμα που δεν θα συμβεί σήμερα, σε λίγα λεπτά που θα λήξει η συνεδρίαση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 17% με μετοχές και 83% με μετρητά ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 4/5 των μετοχών και καθοδικά το 1/5 ενώ 4 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και ΕΛΛΑΚΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5,50%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία από τις 4 αναφερθείσες με μεγάλη άνοδο τιμής, εκτός ίσως από την ΕΛΧΑ, δεν αξίζει τέτοιο τίτλο λόγω των χαμηλών σημερινών όγκων τους.

Οι τράπεζες είναι αυτές που τραβούν την αγορά σήμερα με τον ΔΤΡ να ενισχύεται κατά +2,70% πλησιάζοντας τις 760 μονάδες. Ωστόσο, η μέχρις στιγμής 6ήμερη ανάκαμψη του ΔΤΡ ύψους περίπου +9% είναι μικρή σε σχέση προς την μεγάλη -33% καθίζησή του κατά το τελευταίο τρίμηνο, οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ανοδική αναστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης των τραπεζικών μετοχών.

Ποια μετοχή θα αγοράζαμε σήμερα αν ήμασταν υποχρεωμένοι να το κάνουμε : Τις ΛΑΜΔΑ και ΕΛΧΑ που πλησιάζουν με μεγάλη άνοδο και μεγάλους όγκους τις αντιστάσεις τους – στροφείς – υψηλά τριμήνου και την ΤΕΝΕΡΓ που σημειώνει σήμερα νέο υψηλό έτους μετά από 20ήμερη ανάπαυλα.

Ποια μετοχή θα πουλούσαμε σήμερα αν ήμασταν υποχρεωμένοι να το κάνουμε : καμία, ίσως μερικώς την ΕΥΑΠΣ που σημειώνει νέο χαμηλό έτους.

Θα επανέλθουμε αύριο, ελπίζουμε κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text