Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατοχυρώνει σήμερα (Τρίτη, 28/8/2018) τα μεγάλα κέρδη των 30 μονάδων ή +4,20% των τελευταίων 5 συνεδριάσεων

Ο ΓΔ κατοχυρώνει σήμερα (Τρίτη, 28/8/2018) τα μεγάλα κέρδη των 30 μονάδων ή +4,20% των τελευταίων 5 συνεδριάσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους κατέχοντες μετοχές είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο (ΓΔ -0,06%, στις 736 μονάδες στις 4.30 μμ), αντί να διορθώσει, όπως θα αναμενόταν, την μεγάλη άνοδο +4,20% των τελευταίων συνεδριάσεων, σταθεροποιεί την θέση του αρκετά ψηλότερα από την επίφοβη (για καθοδική διάσπαση) στήριξη των 700 μονάδων. Ο τζίρος είναι και σήμερα μικρός (32 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δείχνοντας δισταγμό των επενδυτών να αγοράσουν (ή να πουλήσουν) μετοχές στην παρούσα φάση.

Στο γράφημα φαίνεται η προσπάθεια του ΓΔ για ανοδική αναστροφή της 8μηνης καθοδικής τάσης έχοντας δυο πρόσφατες επιτυχίες, την ανοδική διάσπαση της κυλιόμενης κορυφής Ζ και την ανοδική διάσπαση του μέσου άξονα του 20ήμερου εύρους), η οποία προσπάθεια θα γίνει ακόμα πιο αξιοπρόσεκτη και υποσχόμενη αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά και τον ΕΚΜΟ30 των 739 μονάδων ή αν σημειώσει ένα ισχυρό κλείσιμο άνω του +1,50%.

Αντίθετα, αν ο ΓΔ πισωγυρίσει κάτω του κυλιόμενου πυθμένα X των 724 μονάδων (πάντα σε τιμές κλεισίματος για εμάς τους μεσοπρόθεσμους), τότε πιθανόν να έχουμε πρόβλημα συνέχισης της καθοδικής τάσης σε επίπεδα κάτω των 700 μονάδων του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ισαριθμούν των καθοδικών ενώ τρεις μετοχές, οι ΕΛΧΑ, ΛΑΜΔΑ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι δυο, η ΕΛΧΑ που πλησιάζει με δύναμη (+5,20% με 150 χιλ τεμάχια) τον στροφέα των 1,55 ευρώ και η ΛΑΜΔΑ που διασπά με δύναμη (+4% με 270 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) τον στροφέα των 6,40 ευρώ. Δεν γνωρίζουμε τις αιτίες οι οποίες πιθανόν να είναι κάποιες θετικές ειδήσεις για τις εισηγμένες.

Η ΜΛΣ επίσης διασπά ανοδικά τον στροφέα της των 4,40 ευρώ αλλά με ελάχιστο τζίρο, περίπου 10 χιλ ευρώ, που κάνει την διάσπαση αμφισβητούμενη.

Η ΤΕΝΕΡΓ μεσουρανεί στο υψηλό έτους στην ίδια τιμή με τη χθεσινή και με πολύ μεγάλο όγκο 340 χιλ τεμαχίων ο οποίος την πλασάρει στη πρώτη πεντάδα των μετοχών με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών για σήμερα. Δεν βλέπουμε ακόμα σχηματισμό κορυφής στην ΤΕΝΕΡΓ.

Το ίδιο τείνει να κάνει και ο ομοειδής ΑΝΕΜΟΣ.

Η ΕΤΕ που σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση της ημέρας σε εμπορεύσιμη μετοχή, -1,71%, κινείται κοντά στο χαμηλό έτους και σε απόσταση περίπου -20% από την τιμή ΑΜΚ του ενός ευρώ του Δεκεμβρίου 2015. Η ΕΥΡΩΒ ακόμα χειρότερα, βρίσκεται -25% κάτω από το ίδιο κρίσιμο επίπεδο ΑΜΚ και η ΑΛΦΑ -15%. Γενικά, οι τράπεζες μετά από 2,5 χρόνια από την ΑΜΚ τέλους 2015, δεν έχουν βρει τον ανοδικό βηματισμό τους.

Σήμερα πιθανότατα δεν θα χρειαστεί μετασυνεδριακό σχόλιο, οπότε θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text