Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ σήμερα (Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018) πισωγυρίζει άσχημα προς το χαμηλό έτους των 700 μονάδων

O ΓΔ σήμερα (Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018) πισωγυρίζει άσχημα προς το χαμηλό έτους των 700 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυσμενή τροπή πήρε σήμερα η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (4.20 μμ) να χάνει -1,90% (στις 712 μονάδες) με αυξημένο για την εποχή τζίρο (48 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με καθοδικό το διεθνές περιβάλλον (με λαμπρή εξαίρεση τις ΗΠΑ).

Με την σημερινή πτώση το γράφημα του ΓΔ πήρε καθαρά bearish χαρακτήρα αφού ο εν λόγω δείκτης έχει χάσει τα ¾ της αναπήδησης του τέλους Αυγούστου πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής, 7 μονάδων ή 1%, το χαμηλό έτους των 705 μονάδων το οποίο αν διασπασθεί καθοδικά, τότε ενδεχομένως να εισέλθουμε σε περιπέτειες.

Αιτίες της πτώσης των τελευταίων ημερών είναι, (α) τα σοβαρά προβλήματα στις ισοτιμίες, πληθωρισμό και ροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες χώρες (Τουρκία, Αργεντινή, Ινδονησία, Ρωσία, Βραζιλία), (β) η αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισαν οι αναλυτές την επικείμενη έξοδο του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές και, (γ) τα πρόσφατα μετριότατα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων τραπεζών.

Κάτω από αυτό το δυσμενές σκηνικό, το ΤΧ θα εξακολουθήσει να κρατά πολλά μετρητά και λίγες μετοχές ενώ αρνείται να προχωρήσει σε μουαγιέν και αγορές στα χαμηλά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 5 μετοχές, οι ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, ΛΑΜΔΑ, ΦΡΛΚ και ΜΠΕΛΑ, από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, κινούνται αυτή τη στιγμή σε θετικό έδαφος ενώ από τις αρνητικές οι, 5 τραπεζικές μετοχές συν τις, ΜΙΓ, ΒΙΟ και ΔΕΗ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6,50%.

Οι τράπεζες είναι αυτές που παρασύρουν τον ΓΔ προς την κατεύθυνση των νέων χαμηλών έτους με τον ΔΤΡ να σημειώνει σήμερα μεγάλη πτώση -4,60% νέο χαμηλό έτους κάτω του ψυχολογικού ορίου των 700 μονάδων (τρέχουσα τιμή 677 μονάδες).

Ανθεκτικές μετοχές : στην σημερινή πωλητική λαίλαπα ανθίστανται οι 5 αναφερθείσες μετοχές που σημειώνουν άνοδο και αρκετές που σημειώνουν  μικρή πτώση μικρότερη του -1% όπως κάνουν οι, ΣΑΡ, ΥΓΕΙΑ, ΟΤΕ, ΕΕΕ, ΜΟΗ, ΑΝΕΜΟΣ, ΑΡΑΙΓ, ΣΕΝΕΡ, ΜΥΤΙΛ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Οι επενδυτές θα πρέπει να εκτιμούν όσες μετοχές δείχνουν ανθεκτικότητα σε φάσεις bear market.

Νέα χαμηλά έτους σημειώνουν σήμερα μόνον οι τράπεζες και ο ΑΔΜΗΕ. Οι τράπεζες σαφώς αποτελούν το κύριο θύμα της 10ετούς μέχρις στιγμής κρίσης στην χώρα μας.

ΑΡΑΙΓ : Διακινεί χθες και σήμερα μεγάλο όγκο στην στήριξη των 8 ευρώ με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος καθοδικής διάσπασης.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text