Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπόρεσε σήμερα (Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018) να ανακτήσει τις 700 μονάδες που χθες διέσπασε καθοδικά

Ο ΓΔ δεν μπόρεσε σήμερα (Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018) να ανακτήσει τις 700 μονάδες που χθες διέσπασε καθοδικά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Καθόλου δεν μας ικανοποίησε η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ, αντί να αντιδράσει ανοδικά ανακτώντας το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων, σημείωσε νέα πτώση -1,05% κλείνοντας στις 688 μονάδες με αυξημένους τζίρους (62 εκατ).

Όπως, βλέπουμε στο γράφημα, η τάση του ΓΔ είναι αναμφισβήτητα καθοδική με συνεχόμενους κατερχόμενους πυθμένες και κορυφές, σε ολοένα και νέα χαμηλά και με ισχυρή ορμή προς τα κάτω.

Κανείς δεν γνωρίζει που θα γίνει η κύρια ανοδική αναστροφή και εμείς δεν δεχόμαστε καμία μέθοδο πρόγνωσης πυθμένων όπως τις προβολές σχηματισμών κορυφής ή τα κύματα Έλλιοτ. Δεχόμαστε μόνον τον 5ο κανόνα του πατέρα της Τεχνικής Ανάλυσης, του Κάρολου Ντάου, ότι «η τάση θα συνεχίζεται όσο δεν θα εμφανίζονται αντίρροπες δυνάμεις» εννοώντας ότι η αντιστροφή θα γίνει μόνον αν εμφανισθούν σχηματισμοί πυθμένα πχ διπλή κούπα, κούπα με χερούλι, ανοδικό τρίγωνο, ανάποδο κεφάλι με ώμους κλπ. Και μέχρις στιγμής δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο στον ΓΔ.

Στρατηγική για αύριο, Παρ, 7/9/2018

Το με μεγάλη αναλογία μετρητών ΤΧ δεν θα κάνει αύριο αγορές καθώς ο στροφέας – Υψηλό Κλεισιμο 20 ημερών του ΓΔ βρίσκεται πολύ ψηλά ενώ ό ίδιος δείκτης δεν είναι ακόμα υπερπωλημένος ώστε να προχωρήσουμε σε αντιτασικές αγορές.

Μετοχές

Πτωτικά έκλεισαν τα 4/5 της ομάδας των 47 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/5 ενώ 10 μετοχές από την ομάδα σημείωσαν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% ενώ καμία μετοχή δεν σημείωσε μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Πωλητικό χτύπημα δέχθηκαν σήμερα όχι μόνον οι τράπεζες (ΔΤΡ -0,77%, στις 632 μονάδες) αλλά ακόμα περισσότερο μετοχές που μέχρι χθες δεν είχαν καταλάβει τίποτα από bear market (όπως οι ΑΝΕΜΟΣ -3,94% και ΤΕΝΕΡΓ -2,28%) αλλά και μετοχές που στο τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου είχαν σημειώσει σημαντικές ανοδικές αντιδράσεις (όπως σήμερα οι, ΕΛΧΑ -6,20%, ΙΝΛΟΤ -6%, ΑΡΑΙΓ -4,40%, ΙΝΤΚΑ -3,73%, ΜΥΤΙΛ -3,40%, ΟΤΕ -2,93%, ΓΕΚΤΕΡΝΑ -2,92% κλπ) και μόνον οι αξιοσημείωτες ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ καθώς και η ελεγχόμενη ΥΓΕΙΑ, σημείωσαν ικανοποιητικές ανόδους.

Οι τράπεζες (εκτός ΑΛΦΑ)  συν τις ΑΡΑΙΓ, ΑΒΑΞ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΣΕΝΕΡ σημείωσαν   σήμερα νέα χαμηλά έτους  καταντώντας loosers του ΧΑ ενώ αντίθετα, η ΜΟΗ, σημείωσε την μεγαλύτερη σε εμπορεύσιμη μετοχή άνοδο της ημέρας +2,72% με μεγάλο όγκο παίρνοντας από την ΤΕΝΕΡΓ τα σκήπτρα της μετοχής της (μέχρι τούδε) χρονιάς.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text