Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | «Γλιστράει» η Tesla στο ταμπλό καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται

«Γλιστράει» η Tesla στο ταμπλό καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πρώτα ήταν οι εντολές πώλησης των shortseller, μετά οι άστοχες αναρτήσεις του Έλον Μασκ στα κοινωνικά δίκτυα και τώρα οι αποκαλύψεις εντυπωσιακών ηλεκτρικών μοντέλων από τον ανταγωνισμό.

Το αποτέλεσμα είναι η μετοχή της Tesla να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα των ρευστοποιήσεων, με τη συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street να βρίσκει τον τίτλο του αμερικανικού κολοσσού 4,5% χαμηλότερα, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Ιουλίου. Η μετοχή έχει χάσει 23% από τις αναρτήσεις του Μασκ στο Twitter στις αρχές Αυγούστου ότι θα βγάλει την εταιρεία του από το χρηματιστήριο.

Οι αποκαλύψεις για το πρωτοποριακό πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes-Benz, για το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή το α΄εξάμηνο του 2019, είναι η απόδειξη ότι ο ανταγωνισμός εντείνεται για την Tesla, κάτι που έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητό στις… τσέπες των μετόχων.

Δυσοίωνες είναι και οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τις προοπτικές της Tesla. Ο Ντέιβιντ Ταμπερίνο από την Goldman Sachs επιμένει στη σύσταση πώλησης για τη μετοχή, ενώ ο Άνταμ Τζόνας από τη Morgan Stanley εμφανίζεται επιφυλακτικός για τις προοπτικές της επιχείρησης κοινής χρήσης οχημάτων/ρομποταξί του ομίλου, κατεβάζοντας τον πήχη από τις αρχικές του εκτιμήσεις καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν θα αναδειχθεί σε αντίπαλο δέος της Waymo.

Πηγή:insider.gr


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text