Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αναιμική είναι η σημερινή (Παρασκευής, 7/9/18) ανοδική αντίδραση της αγοράς στη ζώνη κάτω από τις 700 μονάδες του ΓΔ

Αναιμική είναι η σημερινή (Παρασκευής, 7/9/18) ανοδική αντίδραση της αγοράς στη ζώνη κάτω από τις 700 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ικανοποιεί ούτε η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ αντί να αντιδράσει επιθετικά ανοδικά μετά την σφοδρή 6ήμερη βύθιση 54 μονάδων ή -7,50% (από την κορυφή Ζ στον πυθμένα Ν του γραφήματος) , αυτός περιορίζεται σε μια πολύ αδύναμη ανοδική αντίδραση +0,20% (στις 690 μονάδες στις 4.00 μμ, ενώ το πρωί είχε φτάσει και +1,20%, στις 697 μονάδες) με μέτριο για την εποχή τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), μικρότερο των προηγηθεισών πτωτικών συνεδριάσεων.

Για να δικαιολογηθούν οι πρώτες ελπίδες για ανοδική αναστροφή της 8μηνης μέχρις στιγμής καθοδικής αγοράς, θα πρέπει ο ΓΔ καταρχήν να ανακτήσει το μισό της αναφερθείσας βύθισης ΖΝ κλείνοντας πάνω από τις 715 μονάδες.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 715, δηλαδή όσο θα κινείται σε καθαρή καθοδική τάση, θα είναι αναπόφευκτη η περαιτέρω πτώση προς τις 650 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά το 1/6 με μετοχές και κατά τα 5/6 με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 4/10 των μετοχών και καθοδικά τα 6/10 ενώ καμία δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% κάνοντας την συνεδρίαση να δείχνει ότι είναι αναμονής ή ανάπαυλας.

Σήμερα αντιδρούν ανοδικά από +1,50% έως +2,50% οι μετοχές που χθες-προχθες υπέστησαν μεγάλες πτώσεις όπως οι, ΣΕΝΕΡ, ΑΝΕΜΟΣ, ΣΑΡ, ΛΑΜΔΑ, ΑΡΑΙΓ, ΚΡΙ, ΜΙΓ, ΜΥΤΙΛ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΧΑ. Τα μεγαλύτερα θύματα, οι τράπεζες, δεν συμμετέχουν στην σημερινή ανοδική αντίδραση αλλά σημειώνουν πτώση (ΔΤΡ -0,60%, στις 620 μονάδες) δείχνοντας αδυναμία και θεμελιακό πρόβλημα.

Από τις αντιδρώσες ανοδικά άνω του +1,50% μετοχές, βρίσκονται σε καλή διαγραμματική κατάσταση (κοντά σε υψηλά έτους ή σε αντιστάσεις ή σε ανοδικά αγκίστρια) οι, ΑΝΕΜΟΣ, ΛΑΜΔΑ, ΣΑΡ και ΕΛΧΑ. Αυτές οι  μετοχές θα βρεθούν στο αγοραστικό μας στόχαστρο εφόσον ο ΓΔ αντιστραφεί ανοδικά και αυτές δεν θα έχουν φύγει υπερβολιά προς τα πάνω.

Από τις αντιδρώσες ανοδικά μετοχές καμία δεν παρουσιάζει αύξηση όγκων εκτός της ΕΛΧΑ. Και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος να θεωρήσουμε την σημερινή συνεδρίαση μάλλον απογοητευτική.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα με ένα σχόλιο την ίδια περίπου ώρα (4.00 με 4.45 μμ).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text