Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο, άνω του +3%, ανακτά τις 700 μονάδες αλλά με πολύ μικρό τζίρο

Ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο, άνω του +3%, ανακτά τις 700 μονάδες αλλά με πολύ μικρό τζίρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αμφιβολίες μας αφήνει η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς, ναι μεν ο ΓΔ πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +3,11% (στις 709 μονάδες, στις 4.10 μ), όμως ο τζίρος είναι πολύ μικρός, 35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο,  ο μικρότερος των τελευταίων 6 συνεδριάσεων.

Εμείς για να πεισθούμε για την δύναμη της αγοράς απαιτούμε, πρώτον, ο ΓΔ να ανακτήσει το μισό της τελευταίας βύθισης από τις 742 στις 688 μονάδες κλείνοντας πάνω από τις 715 μονάδες και, δεύτερον, ο ίδιος δείκτης να σημειώσει ένα – δύο ανοδικά κλεισίματα με ημερήσιο τζίρο άνω των 50 εκατ.

Οσο δεν θα γίνεται αυτό, εμείς θα διακρατούμε στο χαρτοφυλάκιό μας μεγάλο ποσοστό μετρητών.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά 83% με μετρητά και 17% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Μόνον 3 μετοχές από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε φέρουν αυτή τη στιγμή αρνητικό πρόσημο ενώ από τις θετικές, οι 15, οι 5 τράπεζες συν τις ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΣΕΝΕΡ, ΝΗΡ, ΒΙΟ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΧΑ και ΑΡΑΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7%.

Από τις 15 αναφερθείσες μόνον οι ΜΥΤΙΛ και ΕΛΧΑ βρίσκονται σε απόσταση βολής από τον αγοραστικό τους στροφέα – αντίσταση – υψηλό τριμήνου τις οποίες θα αγοράζαμε μερικώς σήμερα αν είμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε αγορές σήμερα.

Οι υπόλοιπες μετοχές από τις 15 με μεγάλη άνοδο προσπαθούν σήμερα να διορθώσουν την υπερπωλημένη κατάσταση που είχαν βρεθεί την Παρασκευή 7/9.

Από τις μετοχές που βρίσκονται κοντά σε αγοραστικό στροφέα – υψηλό τριμήνου, προσέχουμε όπως είπαμε τις ΜΥΤΙΛ και ΕΛΧΑ, καθώς και την ΛΑΜΔΑ που σημειώνει σήμερα μέτρια μεν άνοδο +1,21% αλλά με μεγάλους όγκους.

Οι 13  υπερπωλημένες μετοχές που σημειώνουν σήμερα μεγάλες ανόδους δεν διακινούν μεγάλους όγκους, οπότε δεν έχουμε προς το παρόν ισχυρούς λόγους να μιλήσουμε για ανοδική αναστροφή της 8μηνης καθοδικής τάσης της αγοράς.

Οι τράπεζες σήμερα είναι οι αρχηγοί της ανόδου με τον ΔΤΡ να κερδίζει αυτή τη στιγμή +5,66% χωρίς να έχει μπορέσει να ανακτήσει τις 700 μονάδες. Ο ΔΤΡ κερδίζει σήμερα  36 μονάδες από τις 230 που έχασε το τελευταίο δίμηνο δηλαδή μόλις το 1/6 της δίμηνης βύθισης, οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αλλαγή τάσης.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text