Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | "Κόβει" τιμές στόχους και εκτιμήσεις για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών η Deutsche Bank

"Κόβει" τιμές στόχους και εκτιμήσεις για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών η Deutsche Bank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
"Κόβει" τιμές στόχους και εκτιμήσεις για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών η Deutsche Bank

Της Έφης Ευθυμίου

Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών τραπεζών η Deutsche Bank (πλην της Τρ. Πειραιώς για το 2019 και 2020) σε σημερινή της ανάλυση, ενώ μειώνει και τις τιμές-στόχους, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Προτιμώμενες τράπεζες η Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, για τις οποίες διατηρεί τη σύσταση "buy", και τη σύσταση "hold" για τις Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank.

Ειδικότερα, η Deutsche Bank μειώνει την τιμή στόχο για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε 2,70 ευρώ από την προηγούμενη των 3,20 ευρώ, για την Alpha Bank στα 2 ευρώ από τα 2,50 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,16 ευρώ από την προηγούμενη των 2,95 ευρώ και την τιμή για την Eurobank στα 0,78 ευρώ έναντι των 0,95 ευρώ.

Επίσης, για το σύνολο του 2018 η Deutsche Bank αναμένει ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 0,10 ευρώ, για το 2019 στα 0,19 ευρώ, για το 2020 στα 0,30 ευρώ (προηγούμενες εκτιμήσεις 0,18 ευρώ, 0,24 ευρώ, 0,33 ευρώ).

Για την Alpha Bank αναμένει πλέον κέρδη ανά μετοχή το 2018 ύψους 0,01 ευρώ (προηγούμενη 0,05 ευρώ), το 2019 τα κέρδη αναμένονται στα 0,10 ευρώ (0,12 ευρώ), το 2020 στα 0,16 ευρώ (πρ. 0,23 ευρώ).

Για την Τράπεζα Πειραιώς η Deutsche Bank αναμένει ότι τα κέρδη ανά μετοχή του 2018 θα διαμορφωθούν σε -0,48 ευρώ (-0,11 ευρώ), του 2019 στα 0,16 ευρώ (-0,05 ευρώ), για το 2020 στα 0,70 ευρώ (0,55 ευρώ).

Για την Eurobank η Deutsche Bank εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή του 2018 θα διαμορφωθούν στα 0,04 ευρώ (0,09 ευρώ), του 2019 στα 0,10 ευρώ (0,12 ευρώ) και του 2020 στα 0,13 ευρώ (προηγούμενη εκτίμηση τα 0,15 ευρώ).

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά, τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών ήταν κάπως απογοητευτικά. "Το ισχυρό momentum που δημιούργησαν κάποιες τράπεζες στη διάρκεια του Μαΐου και του Ιουνίου με την πώληση χαρτοφυλακίων NPEs, μαζί με τις καλύτερες προοπτικές για την οικονομία, μας οδήγησαν να αναμένουμε ισχυρότερη μείωση των NPEs από ό,τι περιμέναμε", ανέφερε η Deutsche Bank.

Ωστόσο, επισημαίνει, η μείωση ήταν χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν, ακόμη και για την Εθνική Τράπεζα, καθώς εκτιμούσε ότι η πώληση μη εξασφαλισμένων χαρτοφυλακίων θα υποστηρίξει μια πιο ισχυρή μείωση των NPEs.

Η μείωση των NPEs ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών για τις Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank, αλλά ήταν καλύτερη για την Τράπεζα Πειραιώς και τη Eurobank.

Οι ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσαν χαμηλότερες του αναμενόμενου επιδόσεις σε ό,τι αφορά τη μείωση των NPEs, τα οποία υποχώρησαν κατά 3,5% στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο.

Η Εθνική και η Eurobank μείωσαν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους κατά 3% και η Alpha Bank μόλις κατά 0,6%. Οι τράπεζες έχουν διατηρήσει τους στόχους τους, κάτι που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί ισχυρή μείωση στο β΄ εξάμηνο.

Ο τραπεζικός κλάδος έχει καλύτερες αποδόσεις από ό,τι αναμένεται, σε ό,τι αφορά στα επαναλαμβανόμενα προ προβλέψεων έσοδα (ΡΡΙ), υποστηριζόμενες από τα καλύτερα του αναμενόμενου καθαρά έσοδα από τόκους για τις περισσότερες τράπεζες.

Η μόνη τράπεζα που εμφάνισε χειρότερες επιδόσεις από ό,τι αναμενόταν σε όρους ΡΡΙ, ήταν η Εθνική Τράπεζα, η οποία υποαπέδωσε στα έσοδα. Ωστόσο η χαμηλή επίδοσή της στα ΡΡΙ αντισταθμίστηκε από τις χαμηλότερες προβλέψεις, υποστηριζόμενη από τους ισχυρούς δείκτες κάλυψης της Εθνικής Τράπεζας.

Η άλλη αρνητική έκπληξη ήταν η χαμηλότερη των εκτιμήσεων συσσώρευση κεφαλαίου από τις τράπεζες. Οι απώλειες ήταν υψηλότερες από ό,τι αναμενόταν, κυρίως λόγω των μη επαναλαμβανόμενων και της αρνητικής επίδρασης από το χαρτοφυλάκιο AFS.

Πηγή:Capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text