Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ χάνει και πάλι σήμερα (Τρίτη, 11/9/2018) τις 700 μονάδες περιοριζόμενος στην προσπάθεια μήπως μπορέσει και βαστήξει μέρος από τα χθεσινά μεγάλα +2,60% κέρδη

Ο ΓΔ χάνει και πάλι σήμερα (Τρίτη, 11/9/2018) τις 700 μονάδες περιοριζόμενος στην προσπάθεια μήπως μπορέσει και βαστήξει μέρος από τα χθεσινά μεγάλα +2,60% κέρδη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μας  απογοητεύει η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ διορθώνει αυτή την στιγμή (4.00 μμ) άσχημα (-1,50%) χάνοντας το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων.

Κύρια αιτία, κατά την γνώμη μας, είναι το δυσμενές διεθνές σκηνικό με τα ευρωπαικά και τα αναδυόμενα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε καθοδική τάση και σε νέα χαμηλά έτους με εξαίρεση τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ που κρατούνται σταθερά ακόμα σε ανοδική τάση. Και εκ δευτέρου, τα εγγενή προβλήματα των ελληνικών τραπεζών.

Για την σημερινή μας ανάλυση θα χρησιμοποιήσουμε την κλασσική θεωρία των retracements κατά την οποία μια ανοδική αντίδραση θα βρίσκεται σε ισχύ όσο η ακολουθούσα διόρθωση δεν χάνει το μισό της ανοδικής αντίδρασης. Στην περίπτωσή μας ο ΓΔ αυτή τη στιγμή χάνει λίγο περισσότερο από το μισό της χθεσινής ανοδικής αντίδρασης κινούμενος κατά τρεις μονάδες κάτω από την μέση τιμή των 696 μονάδων της ανοδικής αντίδρασης.

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τον άξονα των 696 μονάδων, τότε θα έχουμε κάποιες ελπίδες για φθινοπωρινή ανοδική αγορά ενώ αντίθετα, αν κλείσει κάτω από αυτό το επίπεδο, τότε θα έχουμε πρόβλημα με την έννοια ότι η αγορά δεν είχε σήμερα την δύναμη να κρατήσει τα χθεσινά κέρδη κινδυνεύοντας πλέον από νέα χαμηλά κάτω του χθεσινού κλεισίματος των  687 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται αυτή τη στιγμή αρνητικά εκ των οποίων 7 μετοχές, οι 5 τραπεζικές συν τις ΔΕΗ και ΜΛΣ, χάνουν χειρότερα του -3%.

Καμία μετοχή δεν εμφανίζει αξιοπρόσεκτη ανοδικότητα εκτός των ΕΛΠΕ που κερδίζουν αυτή τη στιγμή +1,80% προσεγγίζοντας τον αγοραστικό στροφέα – υψηλό τριμήνου των 7,40 ευρώ (τρέχουσα τιμή 7,35).

Αντίθετα μας απογοητεύουν οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να χάνει -6% σημειώνοντας νέα χαμηλά έτους. Οι τράπεζες εδώ και 10 χρόνια πάσχουν από βαθιά προβλήματα, βασικά των κόκκινων δανείων και εκ δευτέρου της μείωσης των καταθέσεων. Αν δεν λυθούν αυτά τα δύο προβλήματα, θα είναι αδύνατον να ορθοποδήσουν αυτές και το χρηματιστήριο και η εθνική οικονομία. (Εμάς τους μελετημένους, ας πούμε, ιδιώτες επενδυτές, θα μπορεί το χρηματιστήριο να μας δίνει κέρδη μέσω των υγιών και αναπτυσσόμενων εισηγμένων).

Θα επανέλθουμε αύριο, την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text