Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ υποκύπτει και σήμερα (Πέμπτη, 13/4/2018) σε νέα χαμηλά έτους προς τις 680 μονάδες

Ο ΓΔ υποκύπτει και σήμερα (Πέμπτη, 13/4/2018) σε νέα χαμηλά έτους προς τις 680 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ δύσκολη αποδεικνύεται η φετινή χρονιά 2018. Ο ΓΔ με σημερινή νέα μεγάλη πτώση -1,50% (στις 680 μονάδες) καταγράφει νέα χαμηλά έτους συμπληρώνοντας την χειρότερη στην Ευρώπη απόδοση YTD -15% από αρχές του έτους. Ευτυχώς, εμείς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, κατορθώσαμε να έχουμε θετική ακόμα απόδοση, περίπου +2% από 31/12/17, χωρίς τα μερίσματα, που σημαίνει νίκη 17% επί του ΓΔ.

Στο γράφημα φαίνεται η καθαρά 8μηνη καθοδική τάση του ΓΔ με συνεχόμενες κατερχόμενες κορυφές και πυθμένες και με bearish όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, γεγονός που σημαίνει ότι με μεγάλη πιθανότητα θα συνεχιστεί, λόγω ορμής, η καθοδική τάση.

Κανείς δεν ξέρει πότε και σε ποιες μονάδες του ΓΔ θα γίνει η ανοδική αναστροφή. Περιμένουμε τα σχετικά διαγραμματικά σημάδια όπως, ανοδική διάσπαση της κυλιόμενης κορυφής και του ΕΚΜΟ30 και κυρίως του Υψηλού 20 ημερών ώστε να προχωρήσουμε σε αγορές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 5/6 με μετρητά και 1/6 με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Από τις 47 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε μόνον 5, οι ΕΕΕ, ΑΒΑΞ, ΕΛΛ, ΥΓΕΙΑ και ΜΠΕΛΑ, κινούνται αυτή τη στιγμή ήπια θετικά ενώ από τις πτωτικές, οι ΙΝΛΟΤ και ΕΛΧΑ συν τις 5 τράπεζες, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -9%.

Το θύμα του σημερινού πτωτικού κύματος είναι και πάλι οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -7% καταπίπτοντας σε νέο χαμηλό διετίας, στις 560 μονάδες. Δεν έχει εμφανισθεί κανένα σημάδι ανοδικής αναστροφής. Το ότι ο ΔΤΡ είναι υπερπωλημένος, -48% από την κορυφή άνοιξης 2018, δεν αποτελεί στατιστικά έγκυρο σήμα αγορών.

ΙΝΛΟΤ : σημειώνει και σήμερα νέα χαμηλά έτους και εξαετίας μετά τα άσχημα εξάμηνα που δημοσίευσε προσφάτως. Η στήλη είχε εκφράσει φόβους για την ΙΝΛΟΤ από τα τέλη Μαίου όταν τότε είχε ξεσπάσει το λογιστικό σκάνδαλο της ΦΦ.

ΕΛΧΑ : η παρ’ ολίγον αγαπημένη μας ΕΛΧΑ, σήμερα διανέμεται άσχημα (-4,50% με 120 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) με προσέγγιση του πωλητικού στροφέα μετά την απόφαση για έξοδό της από τον δείκτη FTSE Emerging Europe που σήμανε δυσμενές προς την μετοχή rebalancing των ξένων κεφαλαίων.

Πολύ καλά σήμερα πάνε οι, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΝΕΜΟΣ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ και ΛΑΜΔΑ, που δεν θέλουν να απομακρυνθούν από τα υψηλά τριμήνου τους.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text