Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αδυνατεί σήμερα (Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018) να αντιδράσει ανοδικά από τα χθεσινά χαμηλά έτους των 680 μονάδων

Ο ΓΔ αδυνατεί σήμερα (Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018) να αντιδράσει ανοδικά από τα χθεσινά χαμηλά έτους των 680 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Συνεχίζεται η δυσπραγία του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον ΓΔ να περιορίζεται τώρα (4.20 μμ) σε μια αμυδρή μόνον άνοδο της τάξης του +0,30%, που είναι αδικαιολόγητα μικρή μετά τον καταποντισμό -8,60% των τελευταίων 2 εβδομάδων.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ βρίσκεται σε σχηματισμό «καταρράκτη» ο οποίος λογικά περιέχει μικρές ενδιάμεσες ανοδικές αντιδράσεις. Όποια από τις ανοδικές αντιδράσεις θα γίνει πολύ ισχυρή, άνω του +3% ημερησίως ή όποια ξεπεράσει την προηγηθείσα τοπική κορυφή, τότε μόνον εμείς θα αρχίσουμε να μιλάμε για ενδεχόμενη αναστροφή τάσης.

Προς το παρόν ο ΓΔ δεν μπορεί να φτάσει και ξεπεράσει την κυλιόμενη κορυφή του των 705 μονάδων, οπότε θεωρούμε ότι η ανοδική τάση παραμένει σε ισχύ με πιθανότητες να δούμε και τις 650 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει αγορές το ΤΧ που έχει ακόμα μεγάλο ποσοστό (83%) μετρητών στην αποτίμησή του.

Μετοχές

Μέτριο είναι το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης σε επίπεδο κατιδίαν μετοχών (υπό την οπτική του μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου επενδυτή, όχι του βραχυπρόθεσμου που θα πρέπει να χρησιμοποιεί και ενδοημερήσια γραφήματα στις λιγοστές, καμιά 10ριά, μετοχές του ΧΑ που έχουν ικανοποιητική εμπορευσιμότητα ώστε να μπορούν να κινηθούν αυτοί οι traders).

Στη ΜΟΗ  σήμερα διασταυρώνονται μεγάλα πακέτα αξίας πάνω από 20 εκατ ευρώ που αντιστοιχούν σχεδόν στο μισό σημερινό τζίρο της αγοράς. Προς το παρόν οι μετακινήσεις γίνονται με μικρό disc κατά μέσον όρο -0,70%, οπότε δεν  μπορούμε να αποφανθούμε αν πρόκειται για διανομές (τότε θα βλέπαμε πτώση χειρότερη του -2%) ή συσσωρεύσεις (τότε θα βλέπαμε άνοδο άνω του +2%). Όμως, υπάρχει μεγάλη  κινητικότητα στην μετοχή με συνέπεια να μην είναι απίθανη μια μεγάλη μεταβολή τιμής κατά την επόμενη εβδομάδα.

Οι τράπεζες δεν μπορούν να αντιδράσουν μετά το πρόσφατο πωλητικό χτύπημα. Ο ΔΤΡ κερδίζει αυτή τη στιγμή +1,20%, που είναι πολύ μικρό ποσοστό μετά από 4μηνη βύθιση -48%.

Η ΙΝΛΟΤ έχει πάρει την κάτω βόλτα (αυτή τη στιγμή -3% σε χαμηλά εξαετίας των 57 λεπτών από 1,5 ευρώ στις αρχές 2018). Και παρασύρει και την ΙΝΤΚΑ που πρόσφατα, πριν λίγες μέρες, είχε σημειώσει απότομη ανοδική αντίδραση +24% την οποία τείνει να χάσει με επάνοδο σε χαμηλά έτους.

ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟΣ : και πάλι σήμερα πετυχαίνουν με ήπιο τρόπο νέα υψηλά έτους.

ΛΑΜΔΑ και ΕΛΠΕ : παρουσιάζουν υποσχόμενο ανόδου μεσοπρόθεσμο γράφημα. Πλησιάζουν αγοραστικούς στροφείς και αγκίστρια.

Η ΕΛΧΑ μετά τις χθεσινές διανομές (-5,50% σε 120 χιλ τεμάχια) σήμερα σηκώνει κεφάλι με άνοδο +3,70% και όγκο 70 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Η ανοδική αντίδραση δείχνει ότι η εταιρία δεν πρέπει να έχει πρόβλημα αλλά δεν μας πείθει για να τοποθετηθούμε στην μετοχή. Προς τούτο θα πρέπει η μετοχή να ξεπεράσει τον εμφανέστατο στροφέα των 1,58 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,40).

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text