Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | 670 ραντεβού για 30 εισηγμένες

670 ραντεβού για 30 εισηγμένες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Του Τάσου Μαντικίδη

Με τη συμμετοχή 30 εισηγμένων θα διεξαχθεί στις 19-20 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, στο «May Fair Hotel», το 13ο επενδυτικό συνέδριο ελληνικών επιχειρήσεων (13th Annual Greek Roadshow). Εχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα περίπου 670 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες, στις οποίες θα συμμετέχουν 95 επενδυτικά funds και περίπου 130 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 12.30, θα πραγματοποιήσει ομιλία προς τους συμμετέχοντες του συνεδρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι εταιρείες που θα πάνε στο Λονδίνο για να παρουσιάσουν στη διεθνή επενδυτική κοινότητα τις επιχειρηματικές τους εξελίξεις και προοπτικές είναι οι: ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Autohellas, Genergy Holdings, Ελλάκτωρ – ΕΛΤΕΧ Ανεμος, ΕΛΒΑΛ – ΧΑΛΚΟΡ, Eurobank, Φουρλής, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΤΕΡΝΑ Energy, Grivalia Properties, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Intralot, Κρι Κρι, Lamda Development, Motor Oil, MLS, Μυτιληναίος Holdings, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι συστημικές τράπεζες, οι μετοχές των οποίων βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα». Η BofA Merrill Lynch μείωσε τις τιμές-στόχους για τις μετοχές της Πειραιώς στα €2, της Alpha Bank στα €1,25, της Εθνικής στα €2,89 και της Eurobank στα €1,10. Η Deutsche Bank επίσης μείωσε τις τιμές-στόχους στα €2 για την Alpha Bank, στα €2,16 για την Πειραιώς, στα €0,78 για την Eurobank και στα €2,7 για την Εθνική, έναντι €1,87, €2,57, €0,95 και €2,09 αντίστοιχα της Citigroup.

Εν τω μεταξύ, στο Διεθνές Συνέδριο Καινοτομίας (GIS 2018), όπου συμμετέχουν εταιρείες, πανεπιστήμια και κυβερνήσεις από όλον τον κόσμο και διεξάγεται αυτές τις ημέρες, βρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (Global Federation of Competitiveness Councils – GFCC), ενός παγκόσμιου δικτύου από ηγέτες και εταιρείες με παρουσία σε 35 χώρες, που μαζί με τα μέλη της προωθεί την εφαρμογή στρατηγικών ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.

Η συμμετοχή του ΧΑ σχετίζεται και με το γεγονός ότι το GFCC είναι από τους βασικούς συνεργάτες στο πρόγραμμα ROOTs, μια συνεργατική, ελληνική πρωτοβουλία ανάδειξης διεθνώς ανταγωνιστικών και εμπορικά ώριμων επιχειρηματικών σχεδίων από νέες εταιρείες, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια με τους κανόνες και τις βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς.

Στήριξη των εξαγωγών

Mεσοπρόθεσμα στο ΧΑ αναμένεται να εισαχθεί η ΑΚΕΣ, που συνέστησαν οι Attica Finance και ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ με την επωνυμία «EXTRADE GREEK FOOD MENTORS ΑΕ», με σκοπό την επιχειρηματική ανασυγκρότηση, αναβάθμιση και ανάπτυξη ελληνικών μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων και των ποτών, οι οποίες έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό.

Πηγή:Το Βήμα

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text