Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ στηρίζεται και σήμερα (Δευτ, 17/9/18) για τρίτη συνεδρίαση στα χαμηλά των 680 μονάδων

Ο ΓΔ στηρίζεται και σήμερα (Δευτ, 17/9/18) για τρίτη συνεδρίαση στα χαμηλά των 680 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανακουφίζει η σημερινή συγκράτηση της 8μηνης καθοδικής τάσης του ΓΔ καθώς η μέχρι τούδε σημερινή μεταβολή είναι +0,20% (στις 682 μονάδες, στις 4.20 μμ) και το μέχρις στιγμής ανοδικό retracement εναντίον του τελευταίου πτωτικού ρεύματος των περίπου 60 μονάδων (από τις 740 στις 680 μονάδες) είναι μόνον 4 μονάδες ή 4/60 ή 6,5% του καθοδικού ρεύματος ενώ εμείς για να ελπίσουμε πιθανή ανοδική αναστροφή απαιτούμε ποσοστιαίο retracement άνω του 50% εναντίον του προηγηθέντος πτωτικού ρεύματος.

 

Η τάση λοιπόν παραμένει καθοδική και όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω της κυλιόμενης κορυφής του των 705 μονάδων ή κάτω των 700 μονάδων, η κατάβαση προς τις 650 μονάδες θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο σήμερα ενδεχομένως να πουλήσει τις θέσεις σε ΓΕΚΤΕΡΝΑ η οποία διασπά βιαίως έγκυρη στήριξη.

Μετοχές

Παρά το οριακό θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στην άνοδο των δεικτοβαρών τραπεζών, οι 6 στις 10 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε κινούνται αρνητικά και οι 4 θετικά ενώ 4 μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΦΡΛΚ και ΕΥΔΑΠ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΙΝΛΟΤ, ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ, που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα γιατί όσες σημειώνουν μεγάλες ανόδους, όπως οι τρεις αναφερθείσες, διακινούν μέτριο όγκο και η διαγραμματική τους θέση είναι άσχημη-καθοδική κοντά στα χαμηλά έτους. Μόνον η ΙΝΛΟΤ ίσως να δείχνει κάποια διατηρήσιμη δύναμη καθώς σημειώνει την  μεγαλύτερη για εμπορεύσιμη μετοχή σημερινή άνοδο +4,56% με μεγάλο όγκο 630 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Ο ΔΤΡ σημειώνει και αυτός μεγάλη άνοδο +2,50% αλλά κοντά στα χαμηλά έτους μη μπορώντας να ξεπεράσει τις 600 μονάδες (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 590, από 1150 το υψηλό αρχών 2018).

Οι τέσσερες υποσχόμενες μετοχές που πολιορκούν τον αγοραστικό τους στροφέα, οι ΜΥΤΙΛ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΠΕ και ΑΝΕΜ) σήμερα απομακρύνονται από αυτόν με μικρές ή μέτριες μόνον πτώσεις. Δηλαδή, δεν αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας γι αυτές.

Η μόνη μετοχή που σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους είναι η μικρής εμπορευσιμότητας ΚΟΥΕΣ που πλησιάζει τα 14 ευρώ από 8 ευρώ του φθινόπωρου του 2017.

Μια μόνον μετοχή, η ΚΟΥΕΣ, πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ τρεις σημειώνουν νέα χαμηλά έτους και είναι οι, ΓΕΚΤ, ΕΛΛΑΚΤ και ΑΒΑΞ, και οι τρεις κατασκευαστικών εταιριών.

Μετοχές που κινδυνεύουν να δώσουν σήματα ελάφρυνσης θέσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης (όπως κάνει σήμερα η ΓΕΚΤ) είναι οι, ΜΠΕΛΑ, ΟΛΘ, ΕΛΧΑ, ΠΛΑΘ, ΟΠΑΠ, ΙΑΣΩ, ΠΛΑΙΣ και ΕΥΔΑΠ.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text