Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018) αδύναμος, πολύ κοντά στα χαμηλά έτους των 680 μονάδων

Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018) αδύναμος, πολύ κοντά στα χαμηλά έτους των 680 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ούτε η σημερινή συνεδρίαση παρουσιάζει συναλλακτικό ενδιαφέρον (για μεσοπρόθεσμους επενδυτές) αφού ο ΓΔ σημειώνοντας πολύ μικρή άνοδο +0,30% (στις 684 μονάδες , στις 4.20 μμ) με μέτριο τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κινείται πολύ κοντά στο χαμηλό έτους, σε απόσταση 6 μονάδων ή 0,80% από τον πυθμένα της περασμένης εβδομάδας μη μπορώντας δηλαδή να αντιδράσει ανοδικά.

Διατηρούμε λοιπόν τα απαισιόδοξα (bearish) αισθήματά μας τα οποία θα γίνουν ουδέτερα μόνον αν ο ΓΔ επανέλθει πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων (θέλει 16 μονάδες ή +2,40% από τώρα) ή ακόμα καλύτερα, πάνω από τον μέσον άξονα των 710 μονάδων του 20ήμερου εύρους του (θέλει 26 μονάδες ή +3,90% από τώρα) ενώ για αγορές θα προχωρήσουμε όταν ο ΓΔ δυναμώσει τόσο ώστε να διασπάσει ανοδικά το κυλιόμενο Υψηλό 20 ημερών το οποίο δεν φαίνεται από τώρα σε ποιο επίπεδο θα κυλίσει ώστε να γίνει η διάσπαση.

Προς τα παρόν λοιπόν, παραμένουμε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ. To TX χθες πούλησε 666 τεμάχια ΓΕΚΤΕΡΝΑ αξίας περίπου 3.100 ευρώ καταβιβάζοντας την μετοχική του έκθεση από 17% σε 15%.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 5 μετοχές πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +9% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφισβήτητα είναι η χαμηλής εμπορευσιμότητας ΚΡΙ που σήμερα πετυχαίνει νέο υψηλό έτους με μεγάλη άνοδο +7,71% και με μεγάλους γι αυτήν όγκους 130 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Αιτία ήταν τα χθες ανακοινωθέντα εκπληκτικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2018 με αύξηση κερδών σχεδόν +50%.

Μετοχές που βρίσκονται και αυτές κοντά στο να σπάσουν τον στροφέα και να δώσουν σήματα αγορών, διακρίνουμε τις ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ και ΛΑΜΔΑ, με διαγραμματικά ελκυστικότερη την τελευταία.

Αντιστρόφως, μετοχές που βρίσκονται κοντά στο να σπάσουν καθοδικά τον πωλητικό στροφέα – στήριξη – χαμηλό τριμήνου, διακρίνουμε τις, ΠΛΑΘ, ΕΛΧΑ, ΕΛΛΑΚΤ, ΣΕΝΕΡ, ΜΠΕΛΑ και ΣΑΡ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι ΚΡΙ και ΑΝΕΜΟΣ.

Νέα χαμηλά έτους σημειώνουν οι, ΕΥΔΑΠ και ΜΙΓ.

Διανομές – συσσωρεύσεις : Διανομές δεν διακρίνουμε σήμερα σε καμία μετοχή ενώ συσσωρεύσεις διακρίνουμε στις, ΙΝΛΟΤ, ΚΡΙ και ΛΑΜΔΑ. Οι δύο τελευταίες θα μπορούσαν να αγοραστούν ακόμα και σήμερα, σε τρέχουσα δηλαδή αρνητική χρηματιστηριακή συγκυρία.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text