Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ και πάλι γύρισε σήμερα (Δευτ, 24/9/18) σε καθοδικός εγκαταλείποντας προς το παρόν την πολιορκία των 700 μονάδων

Ο ΓΔ και πάλι γύρισε σήμερα (Δευτ, 24/9/18) σε καθοδικός εγκαταλείποντας προς το παρόν την πολιορκία των 700 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απογοητευτική ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -1,26% (στις 789 μονάδες) και μικρό τζίρο (32 εκατ) έχασε την μισή σχεδόν ανάκαμψη των τελευταίων 10 ημερών (από τις 678 στις 698 μονάδες) εγείροντας ερωτηματικά αν θα μπορέσει να ανακτήσει τις 700 μονάδες.

Όπως φαίνεται στο γράφημα, εάν ο ΓΔ σημειώσει και νέα πτώση, έστω και μικρή της τάξης του -0,50% έως -1%, τότε, λόγω επικρατούσης καθοδικής τάσης και λόγω καθοδικού retracement περισσότερου του 50% της προηγηθείσας ανοδικής αντίδραδσης, πιθανόν τότε να ακολουθήσουν νέα χαμηλά έτους προς τις 650 μονάδες.

Τα νέα χαμηλά θα αποφευχθούν μόνον αν πραγματοποιηθεί άμεση ισχυρή ανοδική αντίδραση του ΓΔ με υπέρβαση των δύο κυλιόμενων κορυφών Μ (των 698 μονάδων) και Χ (των 705 μονάδων).

Όσο ο ΓΔ Θα κινείται κάτω των 705 μονάδων, τα νέα χαμηλά έτους θα είναι αναπόφευκτα.

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 25/9/2018

Το κατά 85% με μετρητά ΤΧ και 15% μετοχές, δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Καθαρά πτωτική ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τα ¾ των μετοχών να κλείνουν αρνητικά και το ¼ θετικά ενώ 9 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΛΑΜΔΑ, ΔΕΗ, ΑΤΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΛΦΑ, ΙΝΛΟΤ, ΚΟΥΕΣ και ΣΑΡ, να σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΙΑΣΩ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ, ΜΟΗ, που σημείωσαν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Πρώτο κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι μεγάλες πτώσεις των τραπεζών πλησιάζοντας τα πρόσφατα χαμηλά έτους (ΔΤΡ -3,68% στις 565 μονάδες δηλαδή 3 μονάδες πάνω από τα πρόσφατα χαμηλά έτους). Αιτία ήταν η φήμη ότι ελληνική τράπεζα βολιδοσκοπώντας την διάθεση ξένων κεφαλαίων να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια διαπίστωσε ότι τα τελευταία πρόσφεραν τιμές περίπου στο 10% της αξίας εγγραφής των δανείων !

Και το δεύτερο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι οι μετοχές που στο ισχυρό (+2,30% με 105 εκατ) κλείσιμο της Παρασκευής είχαν σημειώνει ανοδικές διασπάσεις αγοραστικών στροφέων, σήμερα αναστράφηκαν άσχημα, όπως έκαναν οι ΣΑΡ, ΛΑΜΔΑ και ΜΥΤΙΛ, και αντιστρόφως, μετοχές που είχαν σημειώνει την Παρασκευή χαμηλά έτους, σήμερα αντέδρασαν ανοδικά όπως η ΕΛΧΑ.

Τέλος, οι νέες μετοχές leaders της αγοράς σήμερα ήταν οι ενεργειακές ΜΟΗ και ΕΛΠΕ που μαζί με την εκπληκτική ΚΡΙ σημείωσαν νέα υψηλά έτους παίρνοντας την σκυτάλη από τις ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟ που σήμερα διόρθωσαν ήπια.

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανόν σε βραδινή ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text