Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ιασώ: Στα 11,26 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ομίλου το α' 6μηνο του 2018 - Αύξηση κατά 93,42%

Ιασώ: Στα 11,26 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ομίλου το α' 6μηνο του 2018 - Αύξηση κατά 93,42%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αύξηση σε όλα τα οικονομικά μεγέθη της παρουσίασε η Ιασώ κατά το α’ εξάμηνο του 2018

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Ιασώ για το πρώτο εξάμηνο του 2018 με τον κύκλο εργασιών να καταγράφει μικρή μείωση σε αντίθεση με τα κέρδη που ενισχύθηκαν.

Πιο αναλυτικά, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, μετά από  rebate και claw-back, διαμορφώθηκε το πρώτο 6μηνο 2018 στα 55,35 εκατ. ευρώ, έναντι 61,42 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας μείωση κατά 9,88%.

Η μείωση οφείλεται στη ως άνω αναφερόμενη διαφορά ενσωμάτωσης μεταξύ των ετών 2018 και 2017.

Την ίδια περίοδο, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 11,26 εκατ. ευρώ, από 5,82 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας άνοδο κατά 93,42%, τα οποία επίσης επηρεάστηκαν θετικά από την πώληση της ΙΑΣΩ General.

Σε εταιρική βάση, ο κύκλος εργασιών ανήλθε το πρώτο εξάμηνο στα 37,68 ελατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο κατά 8,51%, ενώ τα μετά φόρων κέρδη έφτασε στα 6,25 ευρώ από 6,42 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας πτώση κατά 2,69%.

Τα αποτελέσματα αυτά επιβαρύνθηκαν από την πώληση της ΙΑΣΩ General.

Ο πρόεδρος του ομίλου, Δρ Γεώργιος Σταματίου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά ότι παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει στα μεγέθη μας ο ΕΟΠΥΥ που συνεχίζει να επιβάλλει υψηλά ποσοστά περικοπών, Rebate & Claw back είναι βελτιωμένα, σαφώς καλύτερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και υποστηρίζουν τις προσδοκίες μας για μεγαλύτερες βελτιώσεις στο μέλλον.

Στο α΄ εξάμηνο υλοποιήσαμε την στρατηγική μας απόφαση για επικέντρωση στο core business του ομίλου που είναι η γυναικολογία-μαιευτική.

Επιπρόσθετα, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του ΙΑΣΩ General, ο καθαρός δανεισμός σε επίπεδο ομίλου διαμορφώνεται στα 97,5 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο μητρικής στα 31,3 εκατ. ευρώ.

Η επίτευξη των θετικών αποτελεσμάτων κατά το πρώτο εξάμηνο, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, από την διοίκηση, το στελεχιακό δυναμικό, τους γιατρών και τους εργαζομένους.

Σε όλους μάλιστα αυτούς, εκφράζω θερμές ευχαριστίες.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, στους πελάτες μας που εμπιστεύτηκαν τις υπηρεσίες των εταιρειών του ομίλου μας».

Πηγή:bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text