Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Από μια κλωστή κρέμεται η συνεργασία E&Y - Folli Follie

Από μια κλωστή κρέμεται η συνεργασία E&Y - Folli Follie

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Του Ηλία Μπέλλου

Στον αέρα μοιάζει να βρίσκεται η προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπιστίας της Folli Follie μετά τις παραιτήσεις σειράς συμβούλων που είχε προσλάβει ύστερα από την αποκάλυψη τον Μάιο πως οι οικονομικές της καταστάσεις δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα. Ειδικά, καθώς προκύπτει πλέον από μαρτυρίες η άρνηση της οικογενείας Κουτσολιούτσου να αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή διοίκησης, όπως προτάθηκε από συμβούλους τους.

Εκτός από τη διακοπή της συνεργασίας με τη Rothschild, που έγινε με πρωτοβουλία του διεθνούς οίκου, σε μια κλωστή φέρεται να κρέμεται και η συνεργασία με την Ε&Y (πρώην Ernst & Young). Μάλιστα, η Ε&Y –που είναι ο ορκωτός λογιστής που έχει κληθεί να ελέγξει και να αναμορφώσει τις οικονομικές καταστάσεις του 2017, ώστε να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα– υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή της στη Folli Follie.

Πηγές σε γνώση των όσων λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα αναφέρουν πως η εταιρεία συμβούλων και ορκωτών λογιστών επικαλέσθηκε τη «δύσκολη» συνεργασία της με τη διοίκηση και τους βασικούς μετόχους της Folli Follie, αλλά και την απροθυμία στη γρήγορη παροχή όσων στοιχείων ζητεί.

Η διασταύρωση αυτής της πληροφορίας με τη διοίκηση της F.F. δεν κατέστη δυνατή μέχρι αργά χθες το βράδυ, αν και ορισμένες άλλες πηγές αναφέρουν πως ακόμα «δεν έχει λήξει επίσημα η συνεργασία». Προσθέτουν όμως, οι τελευταίοι, πως ούτε η δομή των επιμέρους συμβάσεων με τα επιμέρους γραφεία της Ε&Y στις αγορές που δραστηριοποιείται η Folli Follie επέτρεπε ευελιξία. Ανθρωποι που συνεργάζονται πάντως με τη διοίκηση της F.F. και επιβεβαιώνουν την παραίτηση Ε&Y πιθανολογούν επίσης πως «η σχέση μπορεί τελικά να διασωθεί». Το ζήτημα είναι κρίσιμο, διότι διαφορετικά ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων θα πρέπει να ξεκινήσει σχεδόν εκ νέου ή να «πατήσει» στα μέχρι στιγμής παραδοτέα της Ε&Y.

Σε επικοινωνία της «Κ» με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το ζήτημα, κύκλοι της υπογράμμισαν πως σε κάθε περίπτωση θα απαιτηθεί η ολοκλήρωση του ελέγχου και η αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων από ανεξάρτητο ορκωτό λογιστή, ενώ προσέθεσαν πως περιμένουν εντός του εικοσιτετραώρου την παράδοση του πορίσματος της δικανικής αξιολόγησης που διενήργησε στην Ασία η Alvarez & Marshal. Το πόρισμα της Alvarez & Marshal εξετάζεται κατά πόσον πρέπει να δοθεί άμεσα και στη δημοσιότητα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές της Επιτροπής. Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες έχει διαρρεύσει πληροφορία από αξιόπιστες πηγές που μιλάει για «τρύπα» 280 εκατομμυρίων στο ταμείο της Folli Follie.

Ενδεικτική πάντως της όλης κατάστασης είναι η αποχώρηση της Rothschild που είχε ρόλο βασικού χρηματοοικονομικού συμβούλου της διοίκησης και των βασικών μετόχων της Folli Follie στην προσπάθεια εξεύρεσης κεφαλαίων και στρατηγικών επενδυτών. Μαζί με τη Rothschild παραιτήθηκαν και οι συνεργαζόμενοι μαζί της στο έργο της Folli Follie νομικοί σύμβουλοι, η Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία στην Αθήνα και η Allen & Overy στο Λονδίνο. Αιτία της αποχώρησης φέρεται να είναι η άρνηση των μελών της οικογενείας Κουτσολιούτσου και βασικών μετοχών της Folli Follie να εξετάσουν επενδυτικές προτάσεις που δεν συμπεριελάμβαναν τους ιδίους στη διοίκηση και ακόμα περισσότερο στο μετοχικό κεφάλαιο.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie προκειμένου να διερευνήσει και να αξιολογήσει τα επόμενα βήματα διαχείρισης της κρίσης. Υπενθυμίζεται πως οι νέες αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις και η είσοδος επενδυτή θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ για την έγκριση της αίτησης υπαγωγής στο 106 του πτωχευτικού.  Με απλά λόγια πρέπει να παρουσιάσει αξιόπιστο ισολογισμό αλλά και σχέδιο αναδιάρθρωσης με επενδυτή έως τις 12 Νοεμβρίου.

Πηγή:Καθημερινή

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text