Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά από τρεις εβδομάδες παραμονής κάτω από τις 700 μονάδες, σήμερα, Τετ, 26/9/2018, κατάφερε να υπερβεί ξανά αυτό το επίπεδο

Ο ΓΔ μετά από τρεις εβδομάδες παραμονής κάτω από τις 700 μονάδες, σήμερα, Τετ, 26/9/2018, κατάφερε να υπερβεί ξανά αυτό το επίπεδο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,29% από το χθεσινό κλείσιμο και με μεγάλο άσπρο κηροπήγιο μεγέθους +1,50% κατόρθωσε να κλείσει 2 μονάδες πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων δίδοντας ελπίδες για ανοδική αναστροφή της 8μηνης καθοδικής τάσης.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ μέχρις στιγμής έχει καταφέρει τρεις ανοδικές διασπάσεις, των δυο τοπικών κορυφών Κ και Μ και του στρογγυλού επιπέδου των 700 μονάδων.

Όμως, εμείς για να πεισθούμε για την ανοδικότητα της αγοράς απαιτούμε ανοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ30 που αύριο θα διέρχεται από τις 705 μονάδες και ανοδική διάσπαση της μέσης τιμής των 710 μονάδων του 20ήμερου εύρους του.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 710 μονάδων, εμείς θα είμαστε επιφυλακτικοί και με μεγάλο ποσοστό μετρητών στο χαρτοφυλάκιό μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 85% με μετρητά και 15% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό ήταν το πλάτος της αγοράς σήμερα με τα 2/3 των μετοχών να κλείνουν θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ μόνον μια μετοχή, η ΙΝΛΟΤ, πέτυχε άνοδο άνω του +3% και καμία πτώση κάτω του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν άξιζε σήμερα τέτοιο τίτλο.

Όμως έδωσε σήματα αγορών ο ΜΥΤΙΛ με ανοδική διάσπαση υψηλού τριμήνου των 8,8 ευρώ αλλά με μικρό όγκο 170 χιλ τεμαχίων.

 

Σε νέα υψηλά έτους δεν έκλεισε σήμερα καμία μετοχή και σε νέα χαμηλά έτους έκλεισαν οι , ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤ και Δείκτης Τραπεζών.

Τους τελευταίους μήνες το Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσιάζει για αντίφαση, οι τράπεζες να βρίσκονται σε οξεία καθοδική τάση και οι μη-τράπεζες κατά μέσον όρο σε ικανοποιητικά επίπεδα με τo 35% των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε να καταγράφουν κέρδη από αρχές του έτους (όπως καταγράφει και το ίδιο το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο). Δηλαδή παρατηρούμε μια διχοτόμηση, στις καλές μη-τραπεζικές μετοχές και στις κακές τραπεζικές. Οι τελευταίες επειδή έχουν μεγάλο ειδικό βάρος στον ΓΔ αναγκάζουν τον τελευταίο να καταγράφει ζημιές -12% από αρχές του έτους. Το θέμα είναι ότι οι μη-τραπεζικές μετοχές δίδουν τις τελευταίες εβδομάδες σποραδικά σήματα αγορών, όπως χθες ο ΣΑΡ και σήμερα ο ΜΥΤΙΛ, με συνέπεια να προβληματιζόμαστε αν θα πρέπει να τα ακολουθήσουμε ή όχι καθώς ο ΓΔ βρίσκεται σε καθοδική τάση.
Απάντηση : θα μπορούσαμε να  ακολουθήσουμε τα σήματα αγορών σε μη-τραπεζικές μετοχές μερικώς.

Μετοχές που είναι έτοιμες να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων. Διακρίνουμε τις, ΒΙΟ, ΟΠΑΠ, ΣΕΝΕΡ, ΛΑΜΔΑ και ΑΝΕΜΟ’

Θα επανέλθουμε αύριο σε ακαθόριστη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text