Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ικανοποίηση Gabriel Grego (QCM) για την υπόθεση Folli Follie – "σκανάρει" τις αγορές για παρόμοια κρούσματα

Ικανοποίηση Gabriel Grego (QCM) για την υπόθεση Folli Follie – "σκανάρει" τις αγορές για παρόμοια κρούσματα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

"Πολύ ικανοποιημένος" από τα ευρήματα του ελέγχου της Alvarez & Marsal επί των οικονομικών στοιχείων της Folli Follie και των θυγατρικών της στην Ασία, χωρίς ωστόσο να εκπλήσσεται από αυτά, δηλώνει ο επικεφαλής της QCM, Gabriel Grego. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος σε δήλωσή του με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις: "Τα πραγματικά στοιχεία είναι πολύ κοντά στις εκτιμήσεις που δημοσιεύσαμε στην έκθεση του Μαΐου και αποδεικνύουν όχι μόνο το γεγονός ότι είχαμε δίκιο στη γενική εικόνα, αλλά τεκμηριώνουν επίσης την ακρίβεια και την εγκυρότητα της ερευνητικής διαδικασίας της QCM".

"Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στις ελληνικές αρχές, οι οποίες έφτασαν έως το τέλος αυτή την υπόθεση μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Διαφωνούμε με την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: η αναστολή των μετοχών της FFG πολύ νωρίς θα ήταν λάθος: θα εμπόδιζε τους νέους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Folli Follie σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αλλά σε μια τιμή που απέτρεπε όσους είχαν διαβάσει και κατανοήσει την έκθεση της QCM από το να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Όταν τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν πλέον αδιάσειστα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρενέβη άμεσα ζητώντας δικαιοσύνη", σημειώνει ο Gabriel Grego.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: "Για άλλη μια φορά, καταφέραμε να συμβάλουμε στην ομαλή λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών και να παρατηρήσουμε ότι ο όμιλος Folli Follie δεν θα είναι πλέον σε θέση να "παγιδεύσει" νέους επενδυτές, να εξαπατήσει τους αφελείς πιστωτές ή να αποσπάσει κεφάλαια από τις τίμιες εταιρείες που καταβάλουν σκληρή προσπάθεια.

Ελπίζουμε ότι οι ενέργειές μας θα αποθαρρύνουν άλλες εταιρείες από το να παίξουν το ίδιο παιχνίδι. Η QCM "σκανάρει" συνεχώς τις αγορές για παρόμοιες καταστάσεις και θα "χτυπήσει σκληρά" χωρίς προειδοποίηση εάν συναντήσει ανάλογες περιπτώσεις”.

Τέλος, ο επικεφαλής της QCM κλείνει προσκαλώντας όποιον θέλει να καταγγείλει περίπτωση σαν την Folli Follie να επικοινωνήσει με την QCM "Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσουν μαζί μας με απόλυτη εμπιστευτικότητα για να αναφέρουν μια ύποπτη εταιρεία ή να μάθουν για τη στρατηγική μας", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή:Capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text