Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ βάστηξε σήμερα (Πέμπτη, 27/9/2018) με επιτυχία τις 700 μονάδες που κέρδισε χτες

Ο ΓΔ βάστηξε σήμερα (Πέμπτη, 27/9/2018) με επιτυχία τις 700 μονάδες που κέρδισε χτες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους κατέχοντες μετοχές ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +0,86% (στις 707 μονάδες) και με καλούς για την εποχή τζίρους (42 εκατ) κατάφερε, πρώτον, να κρατήσει τις 700 μονάδες, δεύτερον, να διασπάσει ανοδικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 και τρίτον, να διασπάσει ανοδικά την κορυφή Χ των 705 μονάδων ενώ πριν λίγες μέρες είχε διασπάσει και τις κορυφές Κ και Μ.

Όμως, αυτές οι επιτυχίες δεν είναι ικανές για να αλλάξουν την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Προς τούτο χρειάζεται καταρχήν την ανοδική διάσπαση του μέσου άξονα των 710 μονάδων του 20ήμερου εύρους του και στη συνέχεια την ανοδική διάσπαση του υψηλού του ιδίου εύρους που αύριο θα βρίσκεται στις 727 μονάδες.

Αρχίζουμε λοιπόν και πάλι να ελπίζουμε σε ανοδική αναστροφή της 8μηνης καθοδικής τάσης του ΓΔ.

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 28/9/2018

Εάν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +1,50% (πάνω από τις 717 μονάδες) το ΤΧ δεχόμενο σήματα από το σύστημα του προστροφέα (κοίτα σελ 54 βιβλίου του Στροφέα, εκδ Eurocapital) θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 15% σε 45-65% επί του κεφαλαίου του , αναλόγως των όγκων.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στην μετασυνεδριακή εκτίναξη των τραπεζών, οι ανοδικές μετοχές ισαρίθμησαν σήμερα με τις καθοδικές ενώ 4 μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΟΛΠ και ΜΙΓ, σημείωσαν ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημείωσε πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν άξιζε τον τίτλο σήμερα.

Καμία μετοχή δεν έδωσε σήμερα σήματα αγορών / πωλήσεων με ανοδικές / καθοδικές διασπάσεις αντιστάσεων / στηρίξεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΟΛΠ, ΣΕΝΕΡ, ΥΓΕΙΑ, ΛΑΜΔΑ, ΑΝΕΜΟΣ καθώς και με ανοδικές διασπάσεις αγκιστριών οι ΣΑΡ και ΜΥΤΙΛ. Από αυτές τις μετοχές θα αγοράσουμε αύριο αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +1,50%.

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανόν την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text