Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ έχασε σήμερα (Παρ, 28/9/2018) άδοξα τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ έχασε σήμερα (Παρ, 28/9/2018) άδοξα τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Απογοητευτική ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -2,29% (στις 691 μονάδες) και μεγάλο τζίρο (73 εκατ) έχασε αμαχητί το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων που είχε ανακτήσει πριν 2 μέρες.

Αιτία της σημερινής πτώσης ήταν η διένεξη Ιταλικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για  τα υπερβολικά ελλείματα της πρώτης γεγονός που προκάλεσε άνοδο επιτοκίων και πτώση χρηματιστηρίων (επιτόκια και μετοχές συνήθως κινούνται αντίθετα).

Στο γράφημα φαίνεται καθαρά η δυσμενής (bearish) εικόνα του ΓΔ καθώς το σημερινό καθοδικό γύρισμα άφησε πίσω του την κορυφή Μ που βρίσκεται σε κατηφορική διάταξη με τις προηγηθείσες Α, Β, Ρ, Ζ, επιβεβαιώνοντας και ενισχύοντας την καθοδική τάση του έτους 2018.

 

Τα πράγματα παίρνουν πάλι την κάτω βόλτα και εάν ο ΓΔ δεν ανακτήσει άμεσα την κορυφή Μ των 710 μονάδων, ο δρόμος προς τις 650 θα είναι αναπόφευκτος.

Στρατηγική για την Δευτέρα, 1/10/2018

Το κατά τα 5/6 με μετρητά και 1/6 με μετοχές εκπαιδευτικό Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει πράξεις την Δευτέρα.

Μετοχές

Παρά την μεγάλη πτώση του ΓΔ, 10 μετοχές από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, έκλεισαν με θετικό πρόσημο ενώ από τις αρνητικές, 12 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΟΠΑΠ, ΝΗΡ, ΟΤΕ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ, ΒΙΟ, ΣΑΡ, ΤΙΤΚ, ΦΡΛΚ και ΜΙΓ, έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις από -3% έως -7,50%.

Σήμερα ξεπουλήθηκαν (σημείωσαν μεγάλες πτώσεις με αρκετά μεγάλους όγκους) οι καλύτερες μετοχές του ΧΑ όπως οι αναφερθείσες, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ κλπ εκτός της ΕΕΕ (+1,90%) που αποτελεί την μετοχή – καταφύγιο σε άσχημες περιόδους.

Μετά την σημερινή πτώση, όσες μετοχές είχαν ενδιαφέρον για αγορές γράφημα, δηλαδή όσες μετοχές πολιορκούσαν έγκυρη αντίσταση – αγοραστικό στροφέα, απομακρύνθηκαν πλέον από αυτό το σηματοδοτούν αγορές επίπεδο και θα αργήσουν μέχρι να δώσουν σήματα αγορών. Οι μόνες μετοχές που δεν απομακρύνθηκαν από αντιστάσεις ήταν οι, ΟΛΠ και ΣΕΝΕΡ.

Νέα χαμηλά έτους σημείωσαν μόνον δυο μετοχές, οι ΦΡΛΚ και ΠΛΑΘ, καθώς η 20ήμερη άνοδος είχε ανεβάσει τις περισσότερες μετοχές αρκετά ψηλότερα από το χαμηλό έτους αρχών Σεπτεμβρίου το οποίο δεν προσέγγισε η σημερινή πτώση. Χαμηλό έτους σημείωσαν μόνον οι ΠΛΑΘ και ΠΛΑΙΣ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 1.10.18.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text