Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπόρεσε σήμερα (Δευτέρα, 1/10/18) να αντιδράσει ανοδικά μετά την μεγάλη πτώση της Παρασκευής όπου χάθηκαν οι 700 μονάδες

Ο ΓΔ δεν μπόρεσε σήμερα (Δευτέρα, 1/10/18) να αντιδράσει ανοδικά μετά την μεγάλη πτώση της Παρασκευής όπου χάθηκαν οι 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Καθόλου ικανοποιητική δεν ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθότι ο ΓΔ (-0,06% στις 691 μονάδες) μετά την μεγάλη πτώση -2,30% της Παρασκευής με χάσιμο των 700 μονάδων δεν μπόρεσε να αντιδράσει ανοδικά όπως ίσως ανέμεναν μερικοί, αλλά ούτε καν να μπορέσει να κλείσει θετικός και όση άνοδο (+0,85%) είχε καταφέρει στην μέση της συνεδρίασης, την έχασε και αυτή στην μετασυνεδριακή δημοπρασία δημιουργώντας έναν δυσμενή διάττοντα στο γράφημα ημερησίων κηροπηγίων.

Η τάση παραμένει καθαρά καθοδική και για να γίνει μεσοπρόθεσμη ανοδική αναστροφή θα πρέπει ο ΓΔ να γυρίσει θετικός διασπώντας ανοδικά το υψηλό 20 ημερών που σήμερα κατήλθε στις 709 μονάδες ή έστω να πετύχει ένα ισχυρό (>+1,50%) ανοδικό κλείσιμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η πτωση προς τις 650 μονάδες θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 2/10/2018

Εάν ο ΓΔ κλείσει άνω του +1,50% ώστε να σηματοδοτηθούν αγορές από το σύστημα του «προστροφέα» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 54, εκδ. Eurocapital) το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 15% σε 33-50%, αναλόγως του μεγέθους της ανόδου και των όγκων (όσο μεγαλύτεροι, τόσο περισσότερες αγορές θα κάνουμε σαν trend followers).

Μετοχές

Καμία μετοχή δεν σημείωσε σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ νέα χαμηλά σημείωσε η ΜΙΓ .

Επίσης, καμία μετοχή δεν διακίνησε σήμερα μεγάλους όγκους εκτός της ΜΙΓ που υπέστη διανομές προφανώς λόγω δυσμενών εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει αύριο το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει άνω του +1,50%. : αυτές τις μετοχές που κινούνται πολύ κοντά στον στροφέα τους – υψηλό διμήνου και ταυτόχρονα δημοσίευσαν καλά εξαμηνιαία αποτελέσματα και είναι οι, ΑΝΕΜΟΣ, ΟΛΠ, ΕΛΠΕ και ΒΙΟ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Τα εξαμηνιαία αποτελέσματα των εισηγμένων εταιριών θα δημοσιευτούν μετά σχετικών σχολίων από την στήλη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου μετά την Δευτέρα, 8/10/18, όταν ο κ. Δημόπουλος θα έχει επιστρέψει από το εξωτερικό.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text