Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα , Τρίτη, 2/10/2018, γύρισε και πάλι αρνητικός προς τα χαμηλά έτους των 680 μονάδων

Ο ΓΔ σήμερα , Τρίτη, 2/10/2018, γύρισε και πάλι αρνητικός προς τα χαμηλά έτους των 680 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Απογοητευτική ήταν και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει με μεγάλη πτώση -1,47% (στις 681 μονάδες) με μικρό τζίρο, 36 εκατ, και με την γνωστή διάσταση των ξένων δεικτών, οι των ευρωπαϊκών και αναπτυσσομένων χωρών που κινούνται κοντά στα χαμηλά έτους και των ΗΠΑ κοντά στα υψηλά έτους.

Η τεχνική εικόνα του ΓΔ όπως βλέπουμε στο γράφημα είναι απελπιστική καθώς ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται προ των θυρών να διασπάσει την έγκυρη (διπλής επαφής) στήριξη των 680 μονάδων με συνέπεια πιθανό ξέσπασμα νέου καθοδικού ρεύματος προς τις 650 μονάδες.

Το αρνητικό αυτό σενάριο θα αποσοβηθεί μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει άμεσα τις 700 μονάδες. Όσο ο ΓΔ θα «βολοδέρνει» λίγο κάτω των 700 μονάδων, η ισχυρή καθίζηση θα είναι πιθανή.

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 3/10/2018

Το κατά τα 5/6 με μετρητά και 1/6 με μετοχές πρότυπο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς ήταν σήμερα καθοδικό με μόνον 6 μετοχές από τις 47 παρακολουθούμενες από εμάς να κλείνουν θετικά και από τις υπόλοιπες καθοδικές, οι 10 να κλείνουν με μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Και πάλι οι τράπεζες ήταν ο αδύναμος τομέας του ΧΑ με τον ΔΤΡ να κλείνει με μεγάλη πτώση σχεδόν -4% σε νέο χαμηλό έτους 2018, η δε ΠΕΙΡ έκλεισε με την μεγαλύτερη σε εμπορεύσιμη μετοχή πτώση -13,23%

Με τέτοια καθαρή καθοδική τάση που διανύουμε, καμία μετοχή δεν σημείωσε σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ 8 εμπορεύσιμες μετοχές, οι  ΔΕΗ, ΑΡΑΙΓ, ΙΝΤΚΑ, ΓΡΙΒ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΠΛΑΘ και ΟΠΑΠ έκλεισαν σε νέα χαμηλά έτους.

Ομοίως, σήμερα δεν παρατηρήθηκαν συσσωρεύσεις σε καμία μετοχή αλλά παρατηρήθηκαν διανομές βασικά σε ΠΕΙΡ (2,3 εκατ τεμάχια).

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανόν την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text