Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O καταβυθίστηκε σήμερα (Τετάρτη, 3/10/18) ο ΓΔ, λόγω τραπεζών, στα χαμηλά έτους των 666 μονάδων

O καταβυθίστηκε σήμερα (Τετάρτη, 3/10/18) ο ΓΔ, λόγω τραπεζών, στα χαμηλά έτους των 666 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δύσκολη ήταν η σημερινή συνεδρίαση για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να κλείνει σε νέα χαμηλά έτους, στις 666 μονάδες, με μεγάλο τζίρο 666 εκατ.

Τρεις είναι οι αιτίες των σημερινών διανομών, πρώτον και κυριότερο, οι εκτιμήσεις ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται ΑΜΚ (ενδεχομένως από το Ελληνικό Δημόσιο (που σημαίνει κρατικοποιήσεις) λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών), δεύτερη αιτία είναι  το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ιταλίας που πιέζει ανοδικά τα επιτόκια του Ευρωπαϊκού Νότου (το Ομόλογο Ελληνικού Δημοσίου κοντά στο 4,50%) και τρίτον, η από 12μήνου συνεχιζόμενη μετακόμιση των διεθνών κεφαλαίων από Ευρώπη και αναπτυσσόμενες χώρες προς ΗΠΑ.

Στο γράφημα βλέπουμε την απελπιστική εικόνα του ΓΔ ο οποίος θα μπορούσε να δώσει κάποιες ελπίδες αντιστροφής μόνον αν ανακτούσε την μισή βύθιση ΜΝ κλείνοντας άνω των  687 μονάδων.

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 4/10/2018

Το ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις αύριο.

Μετοχές

Πτωτικά έκλεισαν σήμερα  τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ 10 μετοχές , οι 5 τραπεζικές συν τις ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ,ΙΝΛΟΤ, ΟΛΘ, έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Τράπεζες : για τους γνωστούς λόγους σήμερα εκδηλώθηκε ισχυρό κύμα πωλήσεων που έστειλε το ΔΤΡ και τις 5 τραπεζικές μετοχές σε νέα χαμηλά έτους. Ειδικά η ΠΕΙΡ στην φημολογία για bad bank έκλεισε σήμερα με limit down -20% και τεράστιους όγκους 13 εκατ τεμαχίων σε χαμηλά διετίας, κοντά στα 1,30 ευρώ.

Εκτός από τις 5 τράπεζες έκλεισαν σήμερα σε νέα χαμηλά έτους οι, ΔΕΗ, ΑΡΑΙΓ, ΜΙΓ, ΟΠΑΠ, ΠΛΑΘ και ΦΡΛΚ. Ειδικά η ΠΛΑΘ σήμερα δέχθηκε μεγάλες διανομές. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο.

Παραδόξως, σήμερα εμφανίστηκαν συσσωρεύσεις σε ΕΕΕ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Προφανώς, οι ξένοι που θέλουν να έχουν σταθερή έκθεση σε Ελλάδα, όταν πουλούν ελληνικές τράπεζες αγοράζουν ταυτόχρονα ελληνικές μη-τράπεζες.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text