Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σημείωσε σήμερα, Πέμπτη, 4/10/18, τοπική ανοδική αναστροφή στα χαμηλά έτους των περίπου 670 μονάδων

Ο ΓΔ σημείωσε σήμερα, Πέμπτη, 4/10/18, τοπική ανοδική αναστροφή στα χαμηλά έτους των περίπου 670 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Δεν μας ενθουσίασε απόλυτα η σημερινή αναστροφή του ΓΔ καθόσον το μέγεθος της σημερινής ανόδου του ΓΔ (+1,43% , στις 676 μονάδες) και οι σημερινοί όγκοι (90 εκατ) ήταν μικρότεροι των αντίστοιχων χθεσινών μεγεθών καθοδικής συνεδρίασης.

Για να δικαιολογηθούν ελπίδες βιώσιμης μεσοπρόθεσμης ανοδικής αναστροφής θα πρέπει ο ΓΔ, (α), να ξεπεράσει τον μέσον άξονα των 687 μονάδων του μηνιαίου του εύρους ΜΝ, (β), να ξεπεράσει την γραμμή του ΕΚΜΟ30 και, (γ) και κυριότερο, να ξεπεράσει το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών που βρίσκεται στο επίπεδο Μ των 709 μονάδων.

Όσο δεν θα γίνονται τα παραπάνω, η τάση θα είναι καθοδική προς τις 650 μονάδες του ΓΔ.

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 5/10/2018

Το κατά 85% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Στην σημερινή ηπίως αντιστρεπτική συνεδρίαση ξεχώρισαν σαν «μετοχές της ημέρας» με κριτήρια το ποσοστό ανόδου και τους όγκους, οι ΕΤΕ, ΜΥΤΙΛ και ΟΛΠ. Θα αγοράζαμε σήμερα ΜΥΤΙΛ και ΟΛΠ αν είμασταν υποχρεωμένοι να αυξήσουμε την μετοχική μας έκθεση.

Παρά την καθαρή καθοδική τάση της αγοράς, δύο μετοχές, οι νικήτριες ενεργειακού κλάδου ΜΟΗ και ΤΕΝΕΡΓ, πέτυχαν σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ νέα χαμηλά έτους σημείωσαν οι, ΑΒΑΞ, ΜΙΓ, ΟΛΘ και ΦΡΛΚ.

Συσσωρεύσεις διακρίναμε σε, ΕΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ και ΠΕΙΡ και διανομές  σε ΑΝΕΜΟ.

Τέλος, ο ΔΤΡ έκλεισε εντυπωσιακά με +8,31% το οποίο ποσοστό δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν συγκριθεί με την καταβύθιση -45% από τέλος Αυγούστου. Δηλαδή, θέλει πολύ δουλειά για να μπούν οι τραπεζικές μετοχές σε ανοδική τάση.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text