Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα, Παρασκευή, 5/10/2018, διολίσθησε σε νέα χαμηλά έτους, κοντά στις 650 μονάδες

Ο ΓΔ σήμερα, Παρασκευή, 5/10/2018, διολίσθησε σε νέα χαμηλά έτους, κοντά στις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μετά την χθεσινή αμφισβητούμενη ανοδική αντίδραση, η αγορά επανήλθε σήμερα σε καθοδική τάση με τον ΓΔ να κλείνει σήμερα στις 658 μονάδες (-2,57%) και με σχετικά μεγάλους για την εποχή τζίρους (74 εκατ).

Στο γράφημα είναι πασιφανής η ισχυρή καθοδική τάση του ΓΔ και η οποία για να αναστραφεί ανοδικά (ώστε εμείς να προχωρήσουμε σε αγορές), θέλει πολύ δουλειά, και συγκεκριμένα, θέλει ανοδικές διασπάσεις του ΕΚΜΟ30, του ψυχολογικού επιπέδου των 700 μονάδων και κυρίως του Υψηλού 20ημέρου των 708 μονάδων, εξελίξεις που δεν φαίνονται προς το παρόν,

Στρατηγική για την Δευτέρα, 8/10/2018

Το κατά 15% με μετοχές και 85% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει την Δευτέρα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 4 μετοχές από τις 47 που παρακολουθούμε έκλεισαν σήμερα θετικά ενώ από τις αρνητικές , 15 μετοχές έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις από -3% έως -12%.

Καθοδικές διασπάσεις στηρίξεων – χαμηλών τριμήνου σημείωσαν οι ΕΕΕ, ΒΙΟ, ΟΤΕ και ΙΑΣΩ, αλλά είναι αμφίβολο αν κάποιος μεσο και μακροπρόθεσμος επενδυτής θα πρέπει να πουλήσει τόσο καθυστερημένα από τότε που έδωσε ο ΓΔ  σήματα πώλησης (τέλος Μαίου περίπου στις 780 μονάδες).

Μετά τις αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων 10 ημερολογιακών ημερών, μόνον μια μετοχή βρίσκεται σε διαγραμματική θέση αγορών, δηλαδή λίγο κάτω από έγκυρη αντίσταση, και είναι ο ΜΥΤΙΛ.

Πολλές μετοχές σημείωσαν σήμερα νέα χαμηλά έτους όπως οι, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΒΑΞ, ΓΡΙΒ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΑΤΤ, ΦΡΛΚ, ΦΡΙΓΟ ενώ καμία δεν σημείωσε νέα υψηλά έτους.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δέχτηκε συσσωρεύσεις ενώ διανομές δέχθηκαν οι, ΕΤΕ, ΜΙΓ, ΟΠΑΠ και ΦΡΙΓΟ.
Τέλος, ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ δεν μπόρεσε να συνεχίσει σήμερα την χθεσινή έκρηξη +9% αλλά υπέκυψε σε μέτρια πτώση -1,78%, κλείνοντας αρκετά ψηλότερα (στις 538 μονάδες) από το προχθεσινό χαμηλό έτους (των 506 μονάδων).

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 8/10/2018.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text