Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό - Δ. Δημόπουλος | Αγοραστική αντεπίθεση επιχειρείται σήμερα (Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018) στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Αγοραστική αντεπίθεση επιχειρείται σήμερα (Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018) στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κάποιες ελπίδες ανοδικής αναστροφής της 9μηνης καθοδικής τάσης αναφαίνονται σήμερα στο ΧΑ καθώς στο γράφημα ημερησίων κηροπηγίων του ΓΔ επιχειρείται αγοραστική αντεπίθεση (bullish counterattack)

Σύμφωνα με την θεωρία των ιαπωνικών κηροπηγίων προσαρμοσμένων βάσει στατιστικών μας στο γράφημα του ΓΔ (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδ Eurocapital, σελ 229), εάν ο ΓΔ ανοίξει χειρότερα του -1% από το προηγηθέν κλείσιμο, δηλαδή με «παράθυρο» ή χάσμα μεγαλύτερο του 1%, και «γεμίσει» ανοδικά αυτό το παράθυρο κατά τουλάχιστον 70%, τότε στοχειοθετείται ο σχηματισμός της «αγοραστικής αντεπίθεσης» στον οποίον αν αγοράσει ο trader καλάθι μετοχών και το πουλήσει με σήμα του «πωλητικού στροφέα (με την πρώτη επόμενη καθοδική διάσπαση ΧΚ20 ή ΕΚΜΟ30, ανάλογα την τάση), τότε έχει πιθανότητες 85% κέρδους. Οι όγκοι και η κατεύθυνση της τάσης του ΓΔ και των ξένων δεικτών δεν παίζουν ρόλο.

Στην περίπτωσή μας, ο ΓΔ άνοιξε σήμερα στις 10.35 πμ  στις 611 μονάδες και αν κλείσει πάνω από τις 621 μονάδες ώστε να γεμίσει το 70% του χάσματος, θα έχουμε σήματα αγορών από το αναφερθέν σύστημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 621 μονάδες (δηλ καλύτερα από -0,80%), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 15% σε 33%. Οι υπόλοιπες αγορές μας θα γίνουν κανονικά – τασικά με ισχυρό ανοδικό γύρισμα του ΓΔ και υπέρβαση του υψηλού 20ημέρου.

Μετοχές

Για να μην μακρηγορούμε, ας δούμε ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ αν πληρωθούν οι παραπάνω συνθήκες.

Θα αγοράσει μετοχές με κριτήρια την υπεραγορασμένη κατάσταση (ποσοστό πτώσης από το κυλιόμενο ΥΚ20 της μετοχής) και από τα αποτελέσματα εξαμήνου 2018 της εισηγμένης τα οποία αποτελέσματα θα αναρτήσουμε μέχρι το βράδυ.

Τέτοιες κερδοφόρων στο εξάμηνο εταιριών μετοχές είναι οι ΒΙΟ -20% υπερπωλημένη από το ΥΚ20 στις 4.10 μμ), ΕΛΠΕ -13%, ΛΑΜΔΑ -14%, ΟΠΑΠ -13%, ΑΝΕΜΟΣ -13%, ΕΧΑΕ -8%, ΟΛΠ -6%, ΙΚΤΙΝΟΣ -20% και ΕΛΧΑ -13%.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text