Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά συνέχισε και σήμερα (Δευτ, 15/10/2018) τις προσπάθειές της να σταθεροποιηθεί ή και να αναστραφεί ανοδικά πάνω από τις 600 μονάδες

Η αγορά συνέχισε και σήμερα (Δευτ, 15/10/2018) τις προσπάθειές της να σταθεροποιηθεί ή και να αναστραφεί ανοδικά πάνω από τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αγορά συνέχισε και σήμερα (Δευτ, 15/10/2018) τις προσπάθειές της να σταθεροποιηθεί ή και να αναστραφεί ανοδικά πάνω από τις 600 μονάδες

Ουδέτερη κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση καθόσον, από την μια μεριά ο ΓΔ δεν είχε τις δυνάμεις για δραστική απότομη αναστροφή προς τις 650-660 μονάδες (από τα χαμηλά των 610-625 που βρέθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας), αλλά από την άλλη μεριά μπόρεσε και βάστηξε και επαύξησε οριακά τα κέρδη των τελευταίων δυο συνεδριάσεων κλείνοντας σήμερα στις 634 μονάδες (+0,98%) με μέτριο τζίρο (40 εκατ).

Όπως βλέπουμε στο γράφημα ημερησίων κηροπηγίων, ο ΓΔ κατά τις τελευταίες 4 συνεδριάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, σταμάτησε την ισχυρή καθίζηση αρχών Οκτωβρίου, αλλά δεν μπόρεσε, εκτός από την «αγοραστική αντεπίθεση» της Πέμπτης, να πραγματοποιήσει ουσιαστική αναστροφή.

Σύμφωνα με τους κλασσικούς κανόνες των retracements, για να δικαιολογηθούν ελπίδες ενδεχόμενης κύριας αναστροφής της 9μηνης καθοδικής τάσης, θα πρέπει ο ΓΔ να σημειώσει 50% ανοδικό retracement της αναφερθείσας καθίζησης κλείνοντας πάνω από τις 660 μονάδες. Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 660 μονάδων, η απειλή πτώσης κάτω των 600 μονάδων θα είναι επικρεμάμενη.

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 16/10/2018

Το κατά 30% με μετοχές και 70% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.
Το χαρτοφυλάκιό μας θα ενημερωθεί για τις  αγορές μας της Πέμπτης (στην «αγοραστική αντεπίθεση» όπως είπαμε όπου αγοράσαμε 3000 ΒΙΟ, 1000 ΕΛΠΕ και 400 ΟΛΠ), αύριο.

Μετοχές

Δεν ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η σημερινή συνεδρίαση από άποψης μετοχών. Τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών έκλεισαν ανοδικά με 4 μετοχές , τις ΕΥΡΩΒ, ΑΡΑΙΓ, ΔΕΗ και ΙΚΤΙΝ, να κλείνουν με μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% ενώ μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% δεν σημείωσε καμία μετοχή.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν άξιζε καμία μετοχή αυτόν το τίτλο.

Όμως, προσέξαμε ότι η ΜΠΕΛΑ κατά τις 4 τελευταίες μέρες πραγματοποίησε εντυπωσιακή αναστροφή +15% που πιθανόν σημαίνει ότι η ΜΠΕΛΑ δεν είναι σαν την ΦΦΓΚΡΟΥΠ.

Επίσης, σήμερα σημείωσαν συσσωρεύσεις (θετικό κλείσιμο με πολύ μεγάλους όγκους) οι ΟΠΑΠ και ΠΛΑΘ, φαινόμενο θετικό για αυτές τις μετοχές.

Από την άλλη μεριά δεν μας ανησύχησαν ιδιαίτερα οι διανομές σε ΕΛΛ και η καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης από τον ΣΑΡ. Ο τελευταίος συνηθίζει τέτοιες fake διασπάσεις, ανοδικές ή καθοδικές.

Προσέξαμε το μάλλον αρνητικό στοιχείο της συνεδρίασης ότι οι 4 αναφερθείσες μετοχές με μεγάλη σημερινή άνοδο άνω του +3% διακίνησαν μικρούς όγκους.

Θα επανέλθουμε αύριο, ελπίζουμε κατά τις 3.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text