Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Δευτ, 22/10/18, να φρενάρει την καθοδική του πορεία ανακτώντας τις 630 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Δευτ, 22/10/18, να φρενάρει την καθοδική του πορεία ανακτώντας τις 630 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς διότι είναι μικρά τα μεγέθη της ανόδου του ΓΔ (+0,70%, στις 630 μονάδες, σις 4.00 μμ) και του συνολικού τζίρου (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Θα αναθερμανθεί μερικώς το αγοραστικό μας ενδιαφέρον μόνον αν η τρέχουσα ανοδική αντίδραση του ΓΔ ξεπεράσει την κυλιόμενη κορυφή Κ των 644 μονάδων (κοίτα σχήμα), ενώ είναι πολύ νωρίς να σκεφθούμε για αγορές αφού ο κύριος σηματοδότης μας, το υψηλό 20 ημερών του ΓΔ, βρίσκεται πολύ ψηλά, στις 710 μονάδες. (Υπενθυμίζουμε ότι το ΤΧ αγοράζει μετοχές όχι στην πτώση των τιμών, αλλά στο μετά από μεγάλη πτώση ανοδικό γύρισμα του ΓΔ με υπέρβαση του κυλιόμενου υψηλού μήνα).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά το 1/3 με μετοχές και 2/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Η τρέχουσα άνοδος του ΓΔ +0,70% με λόγο ανοδικών / καθοδικών μετοχών στο 1, οφείλεται σε άνοδο δεικτοβαρών μετοχών. Παρομοίως, οι μετοχές με μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% είναι τρεις (οι ΔΕΗ, ΙΚΤΙΝ και ΙΝΤΚΑ) σε σύγκριση με δυο μετοχές (τις ΣΑΡ και ΑΡΑΙΓ) με μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια τα μεγέθη ποσοστιαίας ανόδου τιμής και όγκων, καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

ΤΙΤΚ : Παρά το υποτιθέμενο «μάζεμα» της μετοχής από την διοίκηση ώστε να γίνει η «δημόσια πρόταση» εξόδου της από το ΧΑ (και στην συνέχεια επανεισόδου), η μετοχή σήμερα πιέζεται κατά -0,90%. Φαίνεται ότι πολλοί θεσμικοί δεν ενθουσιάζονται από την για φορολογικούς λόγους αλλαγή έδρας της εισηγμένης από Ελλάδα σε Κύπρο καθώς και από την είσοδο της μετοχής στο Euronext.


Καμία από τις μετοχές που αυτή τη στιγμή κινείται θετικά δεν χτυπά για εμάς αγοραστικό καμπανάκι αφού καμία δεν πλησιάζει αγοραστικό στροφέα  (το υψηλό 40-60 ημερών) και καμία δεν πετυχαίνει νέο υψηλό έτους.

Αντίθετα,  οι ΕΤΕ, ΑΒΑΞ, ΦΡΛΚ, CENER και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν νέα χαμηλά έτους και το ίδιο τείνουν να σημειώσουν η ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΧΑΕ κα.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text