Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Το ΧΑ ανθίσταται σήμερα (Παρ, 26/10/2018) στις διεθνείς πτωτικές πιέσεις με τον ΓΔ να κρατιέται επιτυχώς στην περιοχή των 630-640 μονάδων

Το ΧΑ ανθίσταται σήμερα (Παρ, 26/10/2018) στις διεθνείς πτωτικές πιέσεις με τον ΓΔ να κρατιέται επιτυχώς στην περιοχή των 630-640 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αδιαφορία και κόπωση επικρατεί σήμερα στην αγορά όπως μας το δείχνουν οι μικρές μεταβολές στις τιμές και στους τζίρους.

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.20 μμ, κερδίζει οριακά +0,30% (στις 635 μονάδες) με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες όπως ο DAX σημειώνουν σήμερα νέα χαμηλά έτους.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ εξακολουθεί να είναι αποκαρδιωτική με τον εν λόγω δείκτη να χάνει 250 μονάδες ή σχεδόν -30% από το υψηλό αρχών 2018 και να έχει ανακάμψει από το πρόσφατο χαμηλό έτους μόλις κατά 15 μονάδες ή +2,50%. Η τάση λοιπόν είναι καθαρά καθοδική με δυναμική προς τις 600 μονάδες. Η δυναμική αυτή θα διακοπεί μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή του, που τώρα βρίσκεται στο σημείο Κ, στις 644 μονάδες, τον ΕΚΜΟ30 που τώρα βρίσκεται στις 653 μονάδες και κυρίως το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών που στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει πέσει κοντά στις 650 μονάδες.

Αν δεν συμβούν οι αναφερθείσες υπερβάσεις, των περίπου 650 μονάδων του ΓΔ, ας μην περιμένουμε αλλαγή σκηνικού στο ΧΑ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση είναι ανιαρή από άποψης μετοχών αφού καμία δεν σημειώνει μεταβολή τιμής πέραν του ±3% και καμία, εκτός των ΑΛΦΑ και ΦΡΛΚ, δεν διακινεί μεγάλους όγκους.

Οι δυο μετοχές με μεγάλους σήμερα όγκους, η ΑΛΦΑ και ΦΡΛΚ, καταγράφουν πολύ μικρές μεταβολές τιμής, μικρότερες του ±0,50%, και έτσι δεν μπορούμε να αποφανθούμε ότι συσσωρεύονται ή διανέμονται.

Νέα χαμηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΓΕΚΤ, ΕΛΧΑ και ΦΡΛΚ ενώ νέα υψηλά έτους δεν σημειώνει καμία.

Υπερπωλημένες μετοχές χειρότερα του -10% από το κυλιόμενο διμήνου και οι οποίες να ανήκουν σε εταιρίες με αυξανόμενα κέρδη εξαμήνου : είναι αυτές που αναφέραμε χθες, οι ΙΚΤΙΝ, ΑΝΕΜΟΣ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, ΛΑΜΔΑ, ΚΡΙ και ΕΛΠΕ. Είναι μετοχές που πιθανόν να αγοράσουμε όταν ο ΓΔ σημάνει αλλαγή τάσης με υπέρβαση το υψηλό του των 20 ημερών.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text