Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ εντείνει σήμερα (Δευτ, 29/10/18) τις προσπάθειες ανοδικής αναστροφής στην περιοχή των 640 μονάδων

Ο ΓΔ εντείνει σήμερα (Δευτ, 29/10/18) τις προσπάθειες ανοδικής αναστροφής στην περιοχή των 640 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Η σημερινή συνεδρίαση τραβά το ενδιαφέρον μας διότι ο ΓΔ με ικανοποιητική άνοδο +1,40% (στις 642 μονάδες στις 3.50 μμ) αλλά με μικρό τζίρο (32 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), προσπαθεί για μια ακόμη φορά να αναστρέψει την 9μηνη μέχρις στιγμής καθοδική τάση αποπειρόμενος να διασπάσει ανοδικά το υψηλό 15 ημερών.

Όπως φαίνεται στο γράφημα κλεισιμάτων, ο ΓΔ συμπλήρωσε σήμερα 15νθήμερη πλευρική κίνηση στο εύρος των 620-644 μονάδων, οπότε, όποια πλευρά αυτού του εύρους διασπάσει, προς τα εκεί θα είναι πιθανό να προκύψει μεσοπρόθεσμη τάση. Σήμερα προσπαθεί να διασπάσει την άνω πλευρά των 644 μονάδων την οποία προσέγγισε παρά μια μονάδα πριν δυο ώρες.

Όμως, για εμάς τους μεσοπρόθεσμους διαγραμματιστές, η ανοδική διάσπαση των 644 μονάδων, αν γίνει, δεν μας είναι αρκετή. Για να προχωρήσουμε εμείς σε αγορές απαιτούμε επιπλέον την ανοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ30 που πλησιάζει τις 650 μονάδες και κυρίως το υψηλό 20 ημερών που σήμερα βρίσκεται στις 680 μονάδες αλλά που σε 3 μέρες θα κυλίσει τις 658 μονάδες.

Εως τότε, έως ότου δηλαδή ο ΓΔ ξεπεράσει τις 650 μονάδες, εμείς θα βρισκόμαστε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 30% με μετοχές και 70% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών να σημειώνουν άνοδο και το 1/5 κάθοδο ενώ 8 μετοχές, οι 5 τραπεζικές συν τις ΜΙΓ, ΔΕΗ και ΦΡΛΚ, πετυχαίνουν άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μη-τραπεζική μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο, ούτε και οι ΔΕΗ (+6,35%) ούτε ο  ΦΡΛΚ (+4%) διότι συνοδεύονται με μικρόν όγκο ξέχωρα η απελπιστική διαγραμματική τους θέση (σε εδραιωμένη καθοδική τάση).

Περισσότερο προσέχουμε αγοραστικά τις μετοχές με ικανοποιητική άνοδο άνω του +2% και με μεγάλους σχετικά όγκους και είναι οι, ΑΝΕΜΟΣ, ΕΛΧΑ και  ΕΥΑΠΣ.

Παρατηρούμε ότι και οι τρεις παραπάνω μετοχές  από άποψης εμπορευσιμότητας έχουν μικρή εμβέλεια, οπότε δεν ενθουσιαζόμαστε για την σημερινή άνοδο της αγοράς (αφού οι σημαντικές μετοχές δεν διακρίνονται σήμερα για τις επιδόσεις τους).

Πάντως, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις υπερπωλημένες μετοχές οι οποίες με προχθεσινά κλεισίματα είναι οι, ΙΝΤΚΑ -42% από το υψηλό τριμήνου, ΜΙΓ -40%, ΕΛΛΑΚΤ -38%, ΔΕΗ -37%, ΙΝΛΌΤ -35%, ΦΡΛΚ -25%, ΕΛΧΑ -23%, ΑΡΑΙΓ, ΒΙΟ, ΙΚΤΙΝ, ΓΕΚΤ -20%, ΕΕΕ -19%, ΕΧΑΕ -18%, ΕΛΛ -18%, ΣΕΝΕΡ -17%, ΟΠΑΠ -15%, ΑΝΕΜΟΣ -15% ΕΥΔΑΠ -15% με ΓΔ -18%. Εξ αυτών, στο αγοραστικό μας στόχαστρο είναι μετοχές εταιριών με αυξανόμενα εξαμηνιαία κέρδη και είναι οι, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ, ΙΚΤΙΝ, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ και ΑΝΕΜΟΣ.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text