Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επαναλαμβάνει σήμερα (Τρίτη, 31/10/18) τις προσπάθειές του για αναστροφή της επικρατούσας καθοδικής τάσης

Ο ΓΔ επαναλαμβάνει σήμερα (Τρίτη, 31/10/18) τις προσπάθειές του για αναστροφή της επικρατούσας καθοδικής τάσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Χωρίς ενθουσιασμό παρακολουθούμε την σημερινή ήπια άνοδο της αγοράς με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 3.40 μμ, να σημειώνει μικρή άνοδο +0,35% (στις 638 μονάδες) με μικρό τζίρο ενώ οι ίδιες ξεψυχισμένες ανοδικές αντιδράσεις επικρατούν και στα κύρια ξένα χρηματιστήρια.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να κινείται σε 15θήμερο οριζόντιο κανάλι των 620-644 μονάδων και σύμφωνα με την σχετική θεωρία των καναλιών, όποια από τις δυο πλευρές διασπασθεί, κατά εκείνη την κατεύθυνση πιθανόν να προκύψει τάση.

Μόνον λοιπόν αν ο ΓΔ σπάσει την άνω πλευρά του αναφερθέντος καναλιού δηλαδή τις 644 μονάδες, μόνον τότε θα δικαιολογηθούν οι πρώτες ελπίδες για ανοδική αναστροφή της εννεάμηνης καθοδικής τάσης. Εμείς θα προχωρήσουμε σε αγορές εφόσον δείξει ο ΓΔ ακόμα μεγαλύτερη δύναμη διασπώντας ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 650 μονάδων και κυρίως διασπώντας το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών που σε λίγες μέρες θα έχει κατέλθει επίσης στις 650 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 30% με μετοχές και 70% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ μόνον μια μετοχή, η ΕΕΕ, σημειώνει άνοδο άνω του +3% κα μια μετοχή, η ΜΟΗ, σημειώνει πτώση κάτω του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν κερδίζει σήμερα εύσημα με το μέγεθος της ανόδου της και των όγκων της αλλά και της διαγραμματικής της θέσης.

Σήμερα έχουμε στρέψει την προσοχή μας στην ΜΠΕΛΑ που αυτή τη στιγμή χάνει -2,92% με μεγάλους σχετικά όγκους 270 χιλ τεμαχίων ενώ πριν τρεις ώρες έχανε και -5,40%. Αιτία της μεγάλης σχετικά πτώσης είναι η ενδεχόμενη εμπλοκή της εταιρίας στο σκάνδαλο παροχής σε Κινέζους της «χρυσής βίζας» μέσω φερόμενης κίνησης λογαριασμών της εταιρίας.

Και δεύτερον, όσες «καλές» (από θεμελιακή άποψη) μετοχές σημειώνουν σήμερα αξιοπρόσεκτη άνοδο άνω του +1,50%, συνοδεύονται με μικρό όγκο, ξέχωρα που η διαγραμματική τους θέση δεν είναι η καλύτερη (δηλαδή βρίσκονται σε καθοδική τάση). Και εννοούμε τις, ΕΕΕ, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΣΑΡ, ΓΕΚΤ, ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΧΑ και ΛΑΜΔΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text