Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018

Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018

Άνοδο κατά 0,14% σημείωσε σήμερα, 26/11/2018, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο οποίος έκλεισε στις 603,43 μονάδες. Η καθαρή αξία συναλλαγών (Κύριος Πίνακας) ήταν 58,1 εκατ. ευρώ (6,75 εκατ. ευρώ ήταν οι συναλλαγές των “πακέτων”). Ο παραπάνω τζίρος θεωρείται ως υψηλός, αφού είναι μεγαλύτερος από τον Μέσος Ημερήσιος Όρος Συναλλαγών για τις 20 τελευταίες συνεδριάσεις είναι 33,9 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ακόμη, είναι μεγαλύτερος και από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο Συναλλαγών για τις 200 τελευταίες συνεδριάσεις, που είναι 50,5 εκατ. ευρώ.

Ο κινητός μέσος όρος της αξίας των συναλλαγών είναι ένας χρήσιμος δείκτης, ο οποίος εν τούτοις δε χρησιμοποιείται συχνά ή από πολλούς. Μας δείχνει την εξέλιξη του μέσου όρου των συναλλαγών των συναλλαγών σε ένα χρονικό διάστημα. Ανάλογα με το πόσων ημερών “μέσο όρο” χρησιμοποιούμε, το διάγραμμα που διαμορφώνεται μας δίνει διάφορες πληροφορίες.

Ένας “μικρός” ΚΜΟ, πχ 20 ημερών, μας δείχνει την τάση του τζίρου κατά το τελευταίο διάστημα. Ένας “μεσαίος” ΚΜΟ, πχ 90 ημερών, μας δείχνει τη μεσοπρόθεσμη εξέλιξη του τζίρου. Και ένας “μεγάλος” (ή και “αργός”) ΚΜΟ, πχ 200 ημερών, μας δείχνει τη μακροπρόθεσμη εξέλιξη του όρου. Δηλαδή, οι ΚΜΟ στην αξία συναλλαγών, λειτουργούν όπως ακριβώς λειτουργούν και στις τιμές των μετοχών ή των δεικτών.

Στο παρακάτω διάγραμμα, εμφανίζεται η εξέλιξη των ΚΜΟ 20, 90 και 200 ημερών του ημερήσιου τζίρου (αξία) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, κατά την τελευταία διετία. Βλέπουμε ότι, καθ' όλο αυτό το διάστημα, οι τζίροι είναι χαμηλοί και μάλιστα, κατά τους τελευταίους μήνες, υποχωρούν περαιτέρω.

Η εικόνα αυτή, είναι πολύ διαφορετική από την εικόνα των συναλλαγών κατά την προηγούμενη δεκαετία. Σχετικό διάγραμμα θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες μέρες.


Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) των τιμών του ΓΔ, βρίσκεται στις 745,05 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 1,23 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 23,47% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Δηλαδή, παραμένει το σήμα
“Εκτός Αγοράς”.

(Δείτε το σχετικό αρχείο του απόλυτου συστήματος)


Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για τον Γενικό Δείκτη εξακολουθούν να δείχνουν “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές.


Πτώση κατά 0,08% σημείωσε και ο
Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 430,67 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 762,28 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,66 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 77,0% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ).

(Δείτε το σχετικό αρχείο)

 

Η τιμή του ETF GREK σημείωσε άνοδο κατά 0,42% και έκλεισε στα 7,12 δολάρια ΗΠΑ. Ο ΚΜΟ-200 του GREK βρίσκεται στα 9,14 δολάρια, δηλαδή η καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών βρίσκεται πάνω από την καμπύλη τιμών.

Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για το ETF GREK εξακολουθούν να δείχνουν “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές.

 

Διεθνείς Δείκτες:

Στον αμερικανικό δείκτη S&P 500, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 23/11/2018 και όλες οι παραλλαγές παραμένουν “εκτός αγοράς”. Βέβαια, σήμερα ο δείκτης άνοιξε έντονα θετικά. Θα υπολογίσουμε τις θέσεις του “απόλυτου συστήματος”, μετά το κλείσιμό του.

Στον γερμανικό δείκτη DAX, όλα τα σήματα του “απόλυτου συστήματος”, εξακολουθούν να δείχνουν “εκτός αγοράς”.

(Σημείωση: Οι τιμές του DAX, αρχικά υπολογίζονται με βάση την τιμή που έχουν στις 5:30 μμ της ημέρας συγγραφής του παρόντος και διορθώνονται με τις τελικές τιμές κλεισίματος, την επόμενη εργάσιμη).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text