Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | «Πωλητική αντεπίθεση» σημειώθηκε σήμερα (Δευτ, 25/11/2018) στην αγορά

«Πωλητική αντεπίθεση» σημειώθηκε σήμερα (Δευτ, 25/11/2018) στην αγορά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Προβληματισμό μας προκάλεσε η σημερινή συνεδρίαση με τον  ΓΔ να ανοίγει το πρωί στις 10.35 μμ πολύ δυνατά στις 615 μονάδες με χάσμα μεγέθους +2,10%, αμέσως να προχωρεί στις 619 μονάδες (+2,60% από το χθεσινό κλείσιμο) αλλά γρήγορα ξεκίνησε πωλητική αντεπίθεση με κλείσιμο ημέρας στις 603 μονάδες (+0,14% από το χθεσινό κλείσιμο) με ένα τεράστιο μαύρο μαρουμπόζου ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα των 52 εκατ.

Στατιστικά (κοίτα βιβλίο στροφέα σελ 242, εκδ. Eurocapital) το σύστημα της πωλητικής αντεπίθεσης κατά την 20ετία 1993-2012 κλείνοντας θέσεις στην πρώτη ανοδική διάσπαση Υψηλού κλεισίματος 20 ημερών, είχε ευστοχία 43% και ελπίδα κέρδους 8%.

Άρα έχουμε αρκετές πιθανότητες για μεγάλη καθίζηση προς τις 500 μονάδες. Ως εκ τούτου,

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 26/11/2018

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το χαμηλό κλείσιμο έτους των 596 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 40% σε 33%.

Μετοχές

Σε τιμές κλεισίματος οι ανοδικές μετοχές ισαρίθμησαν σήμερα των πτωτικών ενώ δυο μετοχές, οι ΕΥΡΩΒ και ΓΡΙΒ, έκλεισαν με μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε με πτώση χειρότερη του -3%.

Οι μετοχές της ημέρας : αναμφίβολα ήταν οι ΕΥΡΩΒ και ΓΡΙΒ που έκλεισαν με μεγάλες ανόδους, +6,30% και +4,30% αντίστοιχα, αλλά με τεράστια μαύρα ημερήσια καντήλια αφού στο άνοιγμα είχαν εκτοξευθεί, +20% η πρώτη και +10% η δεύτερη, αλλά με την πωλητική αντεπίθεση έκλεισαν με πολύ μικρότερες ανόδους. Είμαστε περίεργοι τι θα ακολουθήσει αύριο, Τρίτη.

Τον ρυθμό της σημερινής συνεδρίασης έδωσαν οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να ανοίγει το πρωί στο +11% και να κλείνει το απόγευμα με μικρή πτώση -0,08%. Ο πρωινός ενθουσιασμός οφειλόταν στην ανακοίνωση ότι η παραπαίουσα ΕΥΡΩΒ θα απορροφούσε την υγιή θυγατρική της ΓΡΙΒΑΛΙΑ ώστε να βελτιώσει την χρηματοοικονομική της κατάσταση. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που καταλάγιασε ο πρωινός ενθουσιασμός, θα φανεί σε λίγες μέρες.

Η γενική τάση παραμένει καθαρά καθοδική με 3 εμπορεύσιμες μετοχές να σημειώνουν νέα χαμηλά έτους (οι ΕΛΛΑΚΤ, ΕΧΑΕ και ΑΝΕΜΟΣ) και αρκετές να βρίσκονται πολύ κοντά στο να διασπάσουν καθοδικά έγκυρες στηρίξεις τους όπως οι, ΔΕΗ, ΒΙΟ, ΑΤΤ, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΚΡΙ και ΚΟΥΕΣ. Σημειωτέον ότι οι τρεις τελευταίες έχουν πραγματοποιήσει κατά το τρέχον έτος μεγάλα ράλι τα οποία εδώ και λίγες εβδομάδες σημειώνουν κόπωση ή και προδιάθεση για αναστροφή.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text