Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μείωση τζίρου αλλά αύξηση κερδών για ΟΠΑΠ το εννεάμηνο

Μείωση τζίρου αλλά αύξηση κερδών για ΟΠΑΠ το εννεάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μείωση τζίρου αλλά αύξηση κερδών για ΟΠΑΠ το εννεάμηνο

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Kάμψη κύκλου εργασιών και σημαντική αύξηση καθαρών κερδών παρουσίασε ο όμιλος ΟΠΑΠ στο 9μηνο του 2018. Παράλληλα ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι λειτούργησε μέσα στη χρονιά που διανύουμε 420 νέα πρακτορεία και εκτιμά ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε 450 έως 500 μέχρι το τέλος του έτους. Στο μεταξύ, χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ντάμιαν Κόουπ, μιλώντας προς τους αναλυτές, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι, καθώς η χρονιά ολοκληρώνεται και φθάνει η περίοδος με την υψηλότερη εμπορική κίνηση, θα επιτευχθούν οι ετήσιοι στόχοι.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανταποκριθούμε τόσο στις δικές μας προσδοκίες όσο και στη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία μας να καθιερώσουμε τον ΟΠΑΠ ως μια εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων παγκόσμιου επιπέδου. Ταυτόχρονα, οριστικοποιούμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια ενόψει ενός απαιτητικού 2019», είπε ο κ. Κόουπ. Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς σε νέο τύπο καταστήματος που παρουσιάστηκε πρόσφατα και το οποίο συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά, τόσο των παραδοσιακών πρακτορείων όσο και των νέων που φιλοξενούν τις παιγνιομηχανές (VLTs).

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου 2018, αυτά δεν εξέπληξαν. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 3,15 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή κάμψη κατά 1,8%. Ωστόσο, η μείωση αυτή δεν είναι πραγματική δεδομένου ότι η επιχείρηση δεν παρουσιάζει τον κύκλο εργασιών από τα VLTs. Ο τζίρος των τελευταίων αυξάνεται, καθώς αυξάνει ο αριθμός των μηχανών και των σημείων παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών, δηλαδή τα γνωστά καταστήματα Play OPAP.

Tα ακαθάριστα έσοδα (Gross Gaming Revenues ή GGR) του ΟΠΑΠ διευρύνθηκαν κατά 5,8%, κυρίως ως αποτέλεσμα της αύξησης των ακαθάριστων εσόδων από τα VLTs. Τα έσοδα αυτά ανήλθαν στο 9μηνο σε 140 εκατ. ευρώ, από 26 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε την εγκατάσταση των VLTs το 2017 και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019. Χθες ο κ. Κόουπ σημείωσε ότι η εταιρεία έχει εγκαταστήσει 17.400 VLTs σε ολόκληρη τη χώρα και ότι μέχρι τέλος θα φθάσουν τις 19.000.

Αντίθετα με τα ακαθάριστα έσοδα των VLTs, στις υπόλοιπες κατηγορίες υπήρξε μείωση των εσόδων GGR. H μεγαλύτερη μείωση ακαθάριστων εσόδων παρουσιάστηκε στα αριθμολαχεία (ΚΙΝΟ, Τζόκερ κ.λπ.), τα οποία ανήλθαν σε 561 εκατ. ευρώ έναντι 607 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2017.

Από την άλλη πλευρά, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 245 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9,4%, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 105 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12,8%. «Παρά τις συνεχιζόμενες μακροοικονομικές προκλήσεις και κάποια αποτελέσματα αθλητικών γεγονότων –συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου–, τα οποία δεν ήταν ευνοϊκά για την εταιρεία, ο ΟΠΑΠ σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη λειτουργικών κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε συγκρίσιμη βάση (like-for-like), καθώς και αύξηση εσόδων σε ετήσια βάση για 5ο συνεχόμενο τρίμηνο», σχολίασε ο κ. Κόουπ.

Πηγή:www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text