Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018

Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018

Εντυπωσιακή άνοδο κατά 2,50% σημείωσε σήμερα, 29/11/2018, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο οποίος έκλεισε στις 618,16 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε στα 61,3 εκατομμύρια ευρώ, επίπεδο σημαντικά υψηλότερο από τους μέσους όρους των τελευταίων ημερών ή των τελευταίων μηνών. Πρέπει δε να σημειώσουμε ότι, η αξία των συναλλαγών εμφανίζει αξιοσημείωτη άνοδο κατά τις 4 τελευταίες συνεδριάσεις, κάτι το οποίο θα πρέπει να παρακολουθήσουμε, αφού αν η τάση αυτή διατηρηθεί, θα σημαίνει κάτι θετικό για την αγορά μας.

 

Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 741,71 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 1,0 μονάδα την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 19,99% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Δηλαδή, παραμένει το σήμα “Εκτός Αγοράς”. Ο ΚΜΟ-200, θα συνεχίσει να υποχωρεί, παρά την άνοδο της αγοράς, για αρκετό ακόμη διάστημα, αφού η τιμή του ΓΔ στις παλαιότερες συνεδριάσεις (ο δείκτες επηρεάζεται από τις 200 τελευταίες συνεδριάσεις) ήταν πάνω από τις 800 μονάδες. Για το λόγο αυτό, όπως αναφέραμε και τις προηγούμενες μέρες, ότι, “σήμα εισόδου” θα δοθεί (από το “απόλυτο σύστημα”) σε αρκετές ημέρες και ότι, όταν δοθεί, στην καλύτερη περίπτωση ο Γενικός Δείκτης θα βρίσκεται μεταξύ των 700 και των 720 μονάδων. Εκτός, γράφαμε, αν συμβεί κάτι θετικά απρόοπτο.

 

Τί θα μπορούσε να είναι αυτό το “θετικά απρόοπτο”; Με βάση τις σημερινές γνώσεις μας, ως κυριότερο θετικό απρόοπτο θα μπορούσε να είναι μία θεσμική (δηλαδή προερχόμενη από θεσμικούς φορείς) επίλυση του ζητήματος των κόκκινων δανείων των τραπεζών, κάτι που θα τις απελευθερώσει από τις σημερινές τους δεσμεύσεις και θα τους επιτρέψει να λειτουργήσουν κανονικά. Πολλοί θα μπορούσαν να θεωρήσουν και ως “θετικά απρόοπτο” και την προκήρυξη εκλογών, όμως κάτι τέτοιο προς το παρόν δε φαίνεται στον ορίζοντα.

 

Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για τον Γενικό Δείκτη εξακολουθούν να δείχνουν “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές. (Δείτε το σχετικό αρχείο). Σημειώνουμε ότι, το “απόλυτο σύστημα” σε όλες του τις παραλλαγές, έδωσε σήματα εξόδου ήδη από τις αρχές και τα μέσα Μαΐου, όταν η τιμή του Γενικού Δείκτη ήταν ανάμεσα στις 780 και τις 800 μονάδες.

 

Άνοδο κατά 8,10% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 452,69 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 754,91 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,9 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 66,76% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ).

(Δείτε το σχετικό αρχείο)

 

Η τιμή του ETF GREK (στο χθεσινό κλείσιμο - 28/11/2018, στη Νέα Υόρκη) σημείωσε άνοδο κατά 1,12% και έκλεισε στα 7,23 δολάρια ΗΠΑ. Ο ΚΜΟ-200 του GREK βρίσκεται στα 9,10 δολάρια, δηλαδή η καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών βρίσκεται πάνω από την καμπύλη τιμών.

Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για το ETF GREK εξακολουθούν να δείχνουν “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές. (Δείτε το σχετικό αρχείο)

 

Διεθνείς Δείκτες:

 

Στον αμερικανικό δείκτη S&P 500, παρά τη χθεσινή εντυπωσιακή άνοδό του, τα σήματα του “απόλυτου συστήματος” εξακολουθούν να δείχνουν “εκτός αγοράς”. Αυτό βέβαια ενδέχεται να αλλάξει, αν η άνοδος στους αμερικανικούς δείκτες συνεχιστεί.

 

Στον γερμανικό δείκτη DAX, όλα τα σήματα του “απόλυτου συστήματος”, εξακολουθούν να δείχνουν “εκτός αγοράς”.

 

(Σημείωση: Οι τιμές του DAX, αρχικά υπολογίζονται με βάση την τιμή που έχουν στις 5:30 μμ της ημέρας συγγραφής του παρόντος και διορθώνονται με τις τελικές τιμές κλεισίματος, την επόμενη εργάσιμη).

 

Δείτε το σημερινό Δελτίο για τις διεθνείς αγορές.

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text