Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Η Ελλάδα έχει τη «σωστή τιμή» για επενδύσεις

Η Ελλάδα έχει τη «σωστή τιμή» για επενδύσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Ελλάδα έχει τη «σωστή τιμή» για επενδύσεις

H ελληνική οικονομία έχει πετύχει μία τεράστια προσαρμογή, ανακάμπτει, ενώ παρουσιάζει ελκυστικές τιμές για όσους θέλουν να επενδύσουν. Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια, που θα πρέπει να άρει, όπως η γραφειοκρατία και οι συχνές αλλαγές στη φορολογία. Αυτό είναι το μήνυμα, που έστειλε ο Θεόδωρος Φέσσας από το βήμα συνεδρίου του Economist στο Βερολίνο για την οικονομική συνεργασία Γερμανίας και ΝΑ Ευρώπης.

 

«Η Ελλάδα έχει επιτύχει μια τεράστια προσαρμογή. Διατηρεί αδυναμίες (κάποιες που δεν διορθώθηκαν, άλλες που προκλήθηκαν από την κρίση), αλλά ανακάμπτει» παρατήρησε ο κ. Φέσσας, προσθέτοντας ότι «για να πάμε καλύτερα θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα οφέλη και να χαρτογραφήσουμε προσεκτικά τα επόμενα βήματα».

 

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ παρά τη βελτίωση σε πολλούς τομείς, οι επενδύσεις «εξακολουθούν να παρεμποδίζονται από τη γραφειοκρατία, τις διαδικασίες χορήγησης αδειών, καθώς και την υψηλή, προοδευτική, αόριστη και απρόβλεπτη φορολογία».

Στον αντίποδα εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην Ελλάδα «η τιμή είναι σωστή», σημειώνοντας ότι οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων είναι χαμηλές, τόσο σε μετοχές όσο και σε ακίνητα. Επιπλέον σημείωσε πως «οι μισθοί μειώθηκαν επίσης, παρά το γεγονός ότι αφορούν εργατικό δυναμικό υψηλών προσόντων».

 

Αναφερόμενος σε μια σειρά προκλήσεων για την ελληνική οικονομία, μεταξύ άλλων, ο κ. Φέσσας υπογράμμισε ότι οι φορολογικοί συντελεστές είναι μεταξύ των υψηλότερων και πιο προοδευτικών στην ΕΕ, ιδίως για το εργατικό δυναμικό και τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

 

Επίσης όπως είπε το φορολογικό σύστημα παραμένει ασταθές και αδιαφανές. Τόνισε δε την ανάγκη να γίνουν περισσότερα στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι αναγκαίες νέες επενδυτικές ευκαιρίες, εξακολουθούν να εκκρεμούν, παρά τη συνεχιζόμενη αποεπένδυση.

 

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text