Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | «Κόκκινα» ακίνητα 20 εκατ. ευρώ πουλά η Τράπεζα Πειραιώς

«Κόκκινα» ακίνητα 20 εκατ. ευρώ πουλά η Τράπεζα Πειραιώς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Κόκκινα» ακίνητα 20 εκατ. ευρώ πουλά η Τράπεζα Πειραιώς

Δύο σημαντικά πακέτα ακινήτων βγάζει προς πώληση την ερχόμενη εβδομάδα η Τράπεζα Πειραιώς, συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Το πρώτο πακέτο περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα και η λογιστική αξία των ακινήτων αποτιμάται σε 8-10 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό της τράπεζας. Το δεύτερο πακέτο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνει γραφεία και είναι αντίστοιχης αξίας με το πρώτο.

Τα δύο πακέτα θα δημοσιευτούν σε εφημερίδες υψηλής κυκλοφορίας την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον funds από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, αλλά και άλλες χώρες του εξωτερικού, που παρακολουθούν στενά την αγορά real estate στην Ελλάδα.

Πόσα ακίνητα κατέχει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η τράπεζα για το εννεάμηνο, τα «κόκκινα» ακίνητα (REO), δηλαδή αυτά που αγόρασε η τράπεζα στους πλειστηριασμούς που διενέργησε η ίδια αντιστοιχούν στο 50% του συνολικού χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει.

Πρόκειται για συνολικά 5.600 ακίνητα, εκ των οποίων τα 2.200 είναι κατοικίες, τα 1.600 εμπορικά ακίνητα, τα 400 βιομηχανικά και τα 1.400 αφορούν σε αγροτεμάχια. Η συνολική τους αξία εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Σύμφωνα με στους στόχους που έχει καταθέσει στον SSM για την επόμενη τριετία (ως το 2021), προσβλέπει σε αύξηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της μόλις κατά 700 εκατ. ευρώ, παρά τις μαζικές επαναγορές ακινήτων από τους πλειστηριασμούς, στόχο που θα επιδιώξει μέσω της ενεργούς διαχείρισης. Συγκεκριμένα για το 2019 εκτιμά ότι θα κάνει πωλήσεις ακινήτων 100 εκατ. ευρώ, για το 2020 200 εκατ. ευρώ και για το 2021 100 εκατ. ευρώ.

Πράγματι, επιδίωξη της τράπεζας είναι ο «υψηλός κύκλος πωλήσεων», όπως αναφέρει πηγή με γνώση των διαδικασιών. Το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2018, η τράπεζα αγόρασε 157 ακίνητα μέσω των πλειστηριασμών, ενώ πούλησε 716 ακίνητα, γεγονός που σημαίνει ότι «ελάφρυνε» τον ισολογισμό της κατά 559 ακίνητα.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί την τελευταία διετία ευνοούν τη ρευστοποίηση των ακινήτων από τις τράπεζες, οι οποίες αγοράζουν φέτος το 85% περίπου των ακινήτων που «αλλάζουν χέρια» στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προκειμένου να μην ασκηθούν πιέσεις στις τιμές των ακινήτων λόγω υπερπροσφοράς.

Πηγή:www.insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text