Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε... (Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018)

Διαβάσαμε... (Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διαβάσαμε...  (Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018)

 

7 Δεκεμβρίου 2018 - Παρασκευή


Germany’s rocky road to life after Merkel (Politico)

Όταν, στα τέλη Οκτωβρίου, η Angela Merkel ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών, λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να παραμείνει πολύ καιρό ως καγκελάριος.

 

U.S. employment report seen calming fears over economy (Reuters)

Οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ είναι πιθανόν να διατηρήσουν ένα σταθερό ρυθμό προσλήψεων το Νοέμβριο, ενώ παράλληλα να αυξήσουν τους μισθούς για τους εργαζόμενους, υποδεικνύοντας ότι η οικονομία παραμένει αρκετά ισχυρή ώστε η Fed να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια το 2019.

 

Η φτώχεια στην Ελλάδα παραμένει αν και η οικονομία αναπτύσσεται (Πρώτο Θέμα)

«Τα επίπεδα της φτώχειας παραμένουν απαράδεκτα υψηλά, οι επενδυτές ζητούν εναγωνίως την αλλαγή, άλλοι τονίζουν την απουσία προόδου στις μεταρρυθμίσεις καθώς και την επίθεση σε ανεξάρτητες αρχές όπως η Τράπεζα της Ελλάδος» αναφέρεται σε άρθρο του Bloomberg.

 

Χαλαρότερους κανόνες για τα κόκκινα δάνεια ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο (ΣοφοκλέουςIn)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα μία πιο χαλαρή μορφή των κανόνων για τις προβλέψεις που πρέπει να σχηματίζουν οι τράπεζες έναντι πιθανών ζημιών τους από νέα «κόκκινα» δάνεια.

 

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 1,4% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στο 10μηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου (Capital)

Αυξημένο κατά 1,4% εμφανίζεται το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στο 10μηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, φθάνοντας τα 18,64 δισ. ευρώ.

Πρώτο «ναι» από Ευρώπη στο σχέδιο της ΤτΕ για κόκκινα δάνεια (Euro2day)

Θετικής υποδοχής έτυχε από Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων, με μέσο εγγύησης μέρος από τις υφιστάμενες αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις των τραπεζών.


Το Bankingnews δημοσίευσε εκτιμήσεις και προβλέψεις για το 2019.Δείτε περισσότερα.

 

 

6 Δεκεμβρίου 2018 - Πέμπτη

Commission outlines plan to boost euro’s global role (Politico)
Ο στόχος των κυβερνήσεων της ΕΕ είναι να προωθήσουν και να ενισχύσουν τον διεθνή ρόλο του ευρώ, υποστηρίζοντας συμφωνίες και συμβάσεις στον τομέα της ενέργειας με χώρες που δεν συμμετέχουν στο ενιαίο νόμισμα.

UK economic growth 'stalls' as service sector slides (BBC)

Η ανάπτυξη στον τομέα των βασικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει σημειώσει το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016, δημιουργώντας τον φόβο στασιμότητας. Ο δείκτης PMI από την IHS Markit / CIPS υποχώρησε στο 50,4 το Νοέμβριο από 52,2 τον Οκτώβριο. Η οριακή αυτή ένδειξη πάνω από τις 50 μονάδες, δείχνει ότι ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης τείνει να σταματήσει.

Καθυστερούν τη μείωση του φόρου στα μερίσματα (Capital)
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε εξαγγείλει ότι ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων θα μειωθεί σταδιακά σε βάθος τετραετίας από το 29% που είναι σήμερα στο 25% το 2022 με μείωση μιας μονάδας ετησίως. Επίσης, έχει εξαγγελθεί η μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 10% προκειμένου ο συνολικός φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών να μειωθεί από το περίπου 40% στο 32,5%.

Συνάντηση Μυτιληναίου και Στασινόπουλου με αξιωματούχους της Ε.Ε. (Economistas) Δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού επιχειρείν, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος και ο Μιχαήλ Στασινόπουλος εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Βιοχάλκο, συμμετείχαν σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ ηγετών της επιχειρηματικής κοινότητας της Ε.Ε. και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Κομισιόν.

Will Opec defy Trump's call for low oil prices? (BBC)

 

5 Δεκεμβρίου 2018 - Τετάρτη

Oil sweeps lower as fears of recession dent financial markets (Reuters)
Οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάκαμψης, περιόρισαν σημαντικά τα κέρδη που είχαν σχηματιστεί στις αγορές, λόγω του περιορισμού της προσφοράς.

Is US bond market forecasting a recession? (Fox Business)
Βρίσκεται η οικονομία των ΗΠΑ προ μιας ύφεσης; Ένας οικονομικός δείκτης, ήδη μπορεί να δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση. Η διαφορά των επιτοκίων μεταξύ των 3ετών και 5ετών αμερικανικών ομολόγων, που σήμερα αντιστράφηκε, δεν είναι η σχέση που οι επενδυτές παρακολουθούν περισσότερο. Αυτό που όλοι παρακολουθούν είναι η διαφορά των επιτοκίων μεταξύ των 2ετών και των 10ετών τίτλων.  οι μεταξύ των τριών και των 5 ετών σημειώσεων δεν είναι το κενό που παρακολουθείται περισσότερο - η διαφορά μεταξύ των 2- και 10 ετών παρακολουθείται στενότερα. Η διαφορά μεταξύ των δύο, και στην περίπτωση αυτή, έχει μειωθεί σημαντικά. Και αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις, σημαίνει επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης. Αντίθετα, όταν η διαφορά είναι θετική υπέρ του περισσότερο μακροχρόνιου ομολόγου, σημαίνει ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι ισχυρή.

Bank stocks fall the most since June 2016, enter bear market (CNBC)

The same bond market move happening now occurred before the last three recessions (CNBC)


4 Δεκεμβρίου 2018 - Τρίτη

ΤτΕ: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ

The US economy is strong. Three signs it won't last (CNN)

Συγκεκριμένοι δείκτες, ήδη καταδεικνύουν τα πρώτα σημάδια της ολοκλήρωσης του ανοδικού στις ΗΠΑ. Το μεγάλο ερώτημα είναι: Πρόκειται για μία απλή -και φυσιολογική- “επιβράδυνση” ή για μία “ολισθηρή” ύφεση;

Global stocks dive on growth concerns, doubts over trade truce

Apple needs a winner besides the iPhone, and it's got three possibilities in the pipeline, HSBC says (CNBC)

UPS, FedEx shares fall into bear market as Morgan Stanley sees rising competition from 'Amazon Air' (CNBC)

Mining software isn't just for cryptocurrency — it could also be used to steal corporate secrets (CNBC)


1 Δεκεμβρίου 2018 - Σάββατο

The Most Important Statement In Fed Chairman Powell's Speech (Forbes)

Αύξηση του τζίρου στα 2,2 δισ. για το 2019 βλέπει η «Μυτιληναίος» (Καθημερινή)
Διπλασιασμό των μεγεθών της «Μυτιληναίος Α.Ε.» βλέπει για τα έτη 2020 και 2021 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Ευάγγελος Μυτιληναίος, ενώ για τη χρήση του 2018 προανήγγειλε σημαντική αύξηση του μερίσματος.

Ohio Becomes The First State To Allow Taxpayers To Pay Tax Bills Using Cryptocurrency (Forbes)
Με τη λειτουργία του OhioCrypto.com, η Πολιτεία του Ohio θα είναι η πρώτη στις ΗΠΑ που θα αποδέχεται την πληρωμή φόρων με κρυπτονομίσματα.

Ντομπρόβσκις: Θα συζητήσουμε με την Ελλάδα για ειδικό όχημα διαχείρισης κόκκινων δανείων (Capital)

Την πρόθεση της Κομισιόν να συζητήσει με την Ελλάδα την πιθανή δημιουργία μιας οντότητας ή οχήματος για τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων των ελληνικών τραπεζών, μεταφέρει μιλώντας στο Capital.gr ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

ΤτΕ: Μειώθηκαν 346 εκατ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Οκτώβριο (euro2day)

Τον Οκτώβριο του 2018, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας διαμορφώθηκε σε -1,9% από -1,8% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 320 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 548 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤτΕ.Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων διαμορφώθηκε σε 8,0% από 10,7% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 399 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 442 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2018.

The Worst Is Still Ahead For Investors (Forbes)

Είναι η οικονομική ανάπτυξη η αιτία της άνθησης των χρηματιστηριακών αγορών; Ύστερα από έρευνες αποδεικνύεται ότι η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη συσχετίζεται με την καλύτερη απόδοση των χρηματιστηριακών αγορών κατά 66%, αλλά αυτό δεν είναι απόδειξη ότι το ένα αποτέλεσμα παράγει το άλλο.

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Ανάπτυξη 2,5% το 2019 (Axia News)

Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο στη γνώμη του για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2019 θεωρεί ότι οι στόχοι είναι επιτεύξιμοι, ωστόσο προειδοποιεί ότι υπάρχει μία σειρά από αβεβαιότητες. Αποκαλύπτοντας τους βασικούς στόχους του προϋπολογισμού του 2019.

Βασικός μέτοχος με 32,9% αναδεικνύεται στη νέα τράπεζα ο Πρεμ Γουάτσα (Καθημερινή)

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Eurobank, με ποσοστό κοντά στο 33%, αναδεικνύεται η Fairfax (Financial Holdings Limited - FFH), του Καναδού επιχειρηματία Πρεμ Γουάτσα, που εμφανίζεται ως φανατικός υποστηρικτής της Ελλάδας

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text