Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παλεύει σήμερα (Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018) να κρατήσει τις 650 μονάδες ενώ διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των πρόσφατων μεγάλων κερδών

Ο ΓΔ παλεύει σήμερα (Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018) να κρατήσει τις 650 μονάδες ενώ διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των πρόσφατων μεγάλων κερδών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα επιδεικνύει σήμερα, όπως και χθες, ο ΓΔ (-0,80%, στις 651 μονάδες στις 4.10 μμ) . Ενώ όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια του κόσμου βυθίζονται σε νέα χαμηλά έτους, όπως το γερμανικό, ή κοντά στα χαμηλά έτους, όπως τα αμερικανικά, ο ΓΔ χάνει μόνον 9 μονάδες ή περίπου το 14% της μεγάλης ανοδικής αντίδρασης +11% του τελευταίου 15νθημέρου. Και ακόμα πιο σημαντικό, ο ΓΔ δεν χάνει ούτε την στήριξη – πρώην αντίσταση των 644 μονάδων, ούτε και το στρογγυλό επίπεδο των 650 μονάδων που έχανε στο μέσον της σημερινής συνεδρίασης.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ θα χειροτερέψει μόνον αν ο ΓΔ χάσει την στήριξη των 644 μονάδων, επίπεδο που μάλλον θα δυσκολευτεί να κρατήσει δεδομένου της άσχημης πορείας των διεθνών αγορών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα ¾ με μετοχές και ¼ με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Ο φόβος μας ότι ο ΓΔ ενδέχεται να παρασυρθεί πτωτικά από τους ξένους δείκτες κανονικά θα έπρεπε να μας ωθούσε να κάνουμε από σήμερα πωλήσεις. Όμως, βάσει συμφωνίας με τους συνδρομητές μας, το ΤΧ ακολουθεί συγκεκριμένους άκαμπτους κανόνες, του συστήματος του στροφέα, οι οποίοι θα σηματοδοτήσουν πωλήσεις εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον ΕΚΜΟ30 που σήμερα βρίσκεται στις 633 μονάδες (-2,50% από το χθεσινό κλείσιμο).

Μετοχές

Η σημερινή πτώση μας δίνει την ευκαιρία να εκτιμήσουμε ποιες μετοχές είναι οι ασθενέστερες και ποιες οι ισχυρότερες κρίνοντας από τις σημερινές ποσοστιαίες μεταβολές τους και το ύψος των όγκων τους.

Αδυναμία δείχνουν οι ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΓΡΙΒ και ΕΛΧΑ, με το ελαφρυντικό ότι με την πρόσφατη εκτίναξη του ΧΑ, αυτές είχαν καταστεί υπεραγορασμένες χρήζουσες διόρθωσης.

Κρατάνε γερά με άνοδο ή μικρή πτώση μικρότερη του -0,50% οι, ΠΛΑΘ, ΠΕΙΡ, ΕΛΠΕ, ΛΑΜΔΑ, ΟΤΕ, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟΣ. Αν ο ΓΔ σημειώσει αύριο ανοδικό γύρισμα, εμείς ενδεχομένως να αγοράσουμε από αυτή την ομάδα, ΕΛΠΕ, ΛΑΜΔΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΝΕΜΟ και ΟΠΑΠ.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text