Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Δεύτερη μέρα μεγάλης πτώσης για τις αγορές των ΗΠΑ

Δεύτερη μέρα μεγάλης πτώσης για τις αγορές των ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με ισχυρή πτώση ξεκίνησαν οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ, σήμερα 6/12/2018, όπως άλλωστε έδειχναν και τα παράγωγα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Στις 6:00 μμ, ο δείκτης Dow Jones, βρισκόταν στις 24.748,0 μονάδες (-2,19%).

Οι άλλοι δείκτες: S&P 500: 2.653,38 (-1,78%). Nasdaq-100: 6.714,25 (-1,28%). Russell 2000: 1.459,30 (-1,52%).


Ο S&P 500 τον οποίον παρακολουθούμε σταθερά, διαγραμματικά, κινείται κάτω από τον ΚΜΟ200 και σήμερα, 6/12/2018, σύμφωνα με τους δείκτες του "απόλυτου συστήματος" παραμένει "εκτός αγοράς", εκτός από τις παραλλαγές του "εξομαλυντή" 3 και 5 ημερών, οι οποίες όμως, είναι πιθανό να δώσουν και αυτές "σήμα πώλησης", σε περίπτωση που ο δείκτης υποχωρήσει σήμερα σημαντικά (όπως άλλωστε κάνει αυτή τη στιγμή). Δείτε τον δείκτη στο απόλυτο σύστημα.

Σε φάσεις πτώσης των χρηματιστηριακών αγορών, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, λένε ότι, κατά την πρώτη μέρα πτώσης, ανησυχούν οι επενδυτές, οι οποίοι άλλωστε βιώνουν τις καταστάσεις από κοντά. Τη δεύτερη μέρα μεγάλης πτώσης, ανησυχούν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι γνωρίζουν ότι θα επηρεαστούν οι επιχειρήσεις τους. Και την τρίτη μέρα, ανησυχούν οι κυβερνήσεις αφού γνωρίζουν ότι τα γεγονότα θα επηρεάσουν την πολιτική τους και τους προϋπολογισμούς τους, ενώ το ζήτημα αρχίζει να απασχολεί και τα ΜΜΕ. Προς το παρόν, μάλλον ζούμε τη δεύτερη μέρα. Παρακολουθείστε την εξέλιξη των διεθνών αγορών και του Dow Jones.

Και στην Ευρώπη, οι περισσότερες αγορές κινήθηκαν έντονα πτωτικά. Ο γερμανικός DAX, λίγο πριν από το κλείσιμό του, υποχωρεί κατά 3,16% και βρίσκεται στις 10.836,5 μονάδες.

Διαγραμματικά ο DAX κινείται κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Δεν αναμένεται να δωθεί σήμα εισόδου σύντομα.


Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei 225, σημείωσε σημαντική πτώση κατά 1,14% κλείνοντας στις 21.205,0 μονάδες. Ο Nikkei 225 παραμένει εντός αγοράς στα φίλτρα των ΚΜΟ200-ΕΞ3, ΚΜΟ200-ΕΞ5 και έδωσε σήμα εξόδου στον ΚΜΟ200-ΥΧ20.ΚΜΟ 200 ημερών. Βέβαια, εάν σήμερα οι αμερικανικές αγορές κλείσουν με σημαντικές απώλειες, θα επηρεασθεί και αυτός στην αυριανή του συνεδρίαση.



Τα θέματα που κυρίως απασχολούν σήμερα τις αγορές ήταν:
- Ανήσυχο κλίμα για του επενδυτές σχετικά με πρόσφατες κινήσεις στην αμερικανική αγορά ομολόγων. Η απόδοση των επιτοκίων των αμερικανικών διετών ομολόγων αυξήθηκε πάνω από τις αποδόσεις των πενταετών ομολόγων.Αυτό σημαίνει ότι η καμπύλη αποδόσεων έχει “αντιστραφεί” με τους επενδυτές να απαιτούν υψηλότερο επιτόκιο για την κατοχή βραχυπρόθεσμων ομολόγων. Δείτε περισσότερα.
- Το "ξεπούλημα" της χρηματιστηριακής αγοράς προκλήθηκε από τη δράση αυτοματοποιημένων προγραμμάτων συναλλαγών (program trading), που είχαν "συντονιστεί" με τις αγορές ομολόγων.
Δείτε περισσότερα.

- Ο γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρον αντιστάθηκε πάλι την Τετάρτη μπροστά στο πρόσωπο των εθνικών διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης με αποτέλεσμα οι προγραμματισμένες αυξήσεις φόρου επί των καυσίμων να μην πραγματοποιηθούν το 2019.Δείτε περισσότερα

- "Η εταιρεία έχει λάβει πολύ λίγες πληροφορίες αναφορικά με τις κατηγορίες και δεν έχει υπόψιν της τη διάπραξη καμίας αξιόποινης πράξης από πλευράς της κας Meng”, αναφέρει η Huawei για το ζήτημα της σύλληψης στελέχους της. Δείτε περισσότερα

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text