Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 6/12/2018

Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 6/12/2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα συναλλαγών -  Δελτίο της 6/12/2018

Πτώση κατά 0,74% σημείωσε σήμερα, 6/12/2018, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο οποίος έκλεισε στις 652.04 μονάδες.Η καθαρή αξία συναλλαγών (Κύριος Πίνακας) ήταν 35,42 εκατ ευρώ  (2,45 εκατ. ευρώ ήταν οι συναλλαγές των “πακέτων”).Ο παραπάνω τζίρος θεωρείται ως χαμηλός, αφού είναι μικρότερος από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο Συναλλαγών για τις 20 τελευταίες συνεδριάσεις ο οποίος υπολογίζεται σε 48,98 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ακόμη, είναι χαμηλότερος και από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο Συναλλαγών για τις 200 τελευταίες συνεδριάσεις, που είναι 42,32 εκατ. ευρώ.


Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 737,10 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 0,95 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 13,05% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Δηλαδή, παραμένει το σήμα “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές του συστήματος. Σημειώνουμε ότι τα σήματα "πώλησης", σε όλες τις παραλλαγές του "απόλυτου συστήματος", δόθηκαν στα μέσα Μαΐου 2018, όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν μεταξύ των 780 και 800 μονάδων. Διατηρούμε την εκτίμηση που έχουμε εκφράσει ότι το "σύστημα" το νωρίτερο που θα μπορούσε να δώσει σήμα εισόδου είναι οι 15 μέρες και ότι, όταν τελικά το σήμα δοθεί, αυτό θα γίνει ανάμεσα στις 700 και τις 720 με 725 μονάδες του Γενικού Δείκτη.

Πτώση κατά 1,26% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 488,42 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 744,36 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,13 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 52,40% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ).

(Δείτε το σχετικό αρχείο)


Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για το ETF GREK εξακολουθούν να δείχνουν “
Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές.

Η σημερινή "αντοχή" της αγοράς της Αθήνας, μας προκάλεσε εντύπωση, δεδομένου ότι, τα αμερικανικά παράγωγα υποδείκνυαν ότι το άνοιγμα στις ΗΠΑ θα ήταν έντονα πτωτικό. Η σημερινή "αντοχή" θα μπορούσε να είναι ένα θετικό στοιχείο αφού θα μπορούσε να σημαίνει και "άρνηση" των πωλητών να ρευστοποιήσουν στις παρούσες τιμές. Η χαμηλή αξία των συναλλαγών συνηγορεί προς αυτή την άποψη. Εν τούτοις, εάν τελικά οι αγορές της Νέας Υόρκης κλείσουν με μεγάλη πτώση, τότε, έστω και για προσωρινό διάστημα, η αγορά της Αθήνας αναπόφευκτα θα επηρεαστεί. Βεβαίως, επισημαίνουμε ότι η συσχέτιση μεταξύ των αγορών της Αθήνας και του εξωτερικού, υφίσταται μεν, πλην όμως, είναι χαμηλή, τουλάχιστον σε μεσοχρόνιο επίπεδο.

Διεθνείς Δείκτες:

 

Στον γερμανικό δείκτη DAX, όλα τα σήματα του “απόλυτου συστήματος”, εξακολουθούν να δείχνουν “εκτός αγοράς”.

(Σημείωση: Οι τιμές του DAX, αρχικά υπολογίζονται με βάση την τιμή που έχουν στις 5:30 μμ της ημέρας συγγραφής του παρόντος και διορθώνονται με τις τελικές τιμές κλεισίματος, την επόμενη εργάσιμη).


Δείτε το σημερινό Δελτίο για τις διεθνείς αγορές.

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)

 Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text