Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 7/12/2018

Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 7/12/2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα συναλλαγών -  Δελτίο της 7/12/2018

Πτώση κατά 0,51% σημείωσε σήμερα, 7/12/2018, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο οποίος έκλεισε στις 648,71 μονάδες.Η καθαρή αξία συναλλαγών (Κύριος Πίνακας) ήταν 33,03 εκατ ευρώ  (7,04 εκατ. ευρώ ήταν οι συναλλαγές των “πακέτων”).Ο παραπάνω τζίρος θεωρείται ως χαμηλός, αφού είναι μικρότερος από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο Συναλλαγών για τις 20 τελευταίες συνεδριάσεις ο οποίος υπολογίζεται σε 49,3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ακόμη, είναι χαμηλότερος και από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο Συναλλαγών για τις 200 τελευταίες συνεδριάσεις, που είναι 42,26 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο το αρνητικό κλίμα και στις αγορές του εξωτερικού, η ελληνική αγορά, ενώ μπορεί να υποχωρεί με αυτή την αξία συναλλαγών, εν τούτοις, δε μπορεί να σημειώσει κάποια αξιοσημείωτη άνοδο. Θα απαιτούνταν αξία συναλλαγών πάνω από τα 70 εκατομμύρια ευρώ για να "ξεκολλήσει" ο δείκτης από τα παρόντα επίπεδα και άνω των 90 εκατομμυρίων για να σημειώσει άνοδο που θα θεωρούνταν ως "σταθερή" και "αξιόλογη".


Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 736,15 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 0,95 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 13,48% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Δηλαδή, παραμένει το σήμα “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές του συστήματος. Σημειώνουμε ότι τα σήματα "πώλησης", σε όλες τις παραλλαγές του "απόλυτου συστήματος", δόθηκαν στα μέσα Μαΐου 2018, όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν μεταξύ των 780 και 800 μονάδων.

 

Ο ρυθμός που "πέφτει" η καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών (μπλε καμπύλη) είναι πολύ σημαντικός. Ο ρυθμός αυτός θα προσδιορίσει το πότε θα δοθεί σήμα αγοράς. Με βάση τις τιμές που είχε ο Γενικός Δείκτης πριν από 200 μέρες, μπορούμε να υπολογίσουμε ότι ο ρυθμός πτώσης της καμπύλης θα κυμαίνεται από 0,85 έως 0,95 μονάδες κατά τις επόμενες 20 έως 30 συνεδριάσεις. Δηλαδή, εάν η κίνηση του ΓΔ κατά το επόμενο διάστημα είναι "λογική" χωρίς έντονες κινήσεις, παρατηρούμε και από το διάγραμμα ότι στις επόμενες 20 συνεδριάσεις, η καμπύλη του ΚΜΟ θα φθάσει κάτω από τις 720 μονάδες. Αν θεωρήσουμε ότι, μέσα στον ένα ή ενάμιση ακόμη μήνα, το ζήτημα της "εξυγίανσης" των τραπεζών θα έχει αποσαφηνισθεί, τότε υπάρχει μία σοβαρή πιθανότητα να ανέβει ο ΓΔ πάνω από τις 700 μονάδες και, σε κάποια στιγμή, σε εκείνη την περιοχή, να υπάρξει ένα "σήμα εισόδου" από το "απόλυτο σύστημα".

 

Πτώση κατά 2,59% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 475,78 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 742,21 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,15 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 56,00% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ).

(Δείτε το σχετικό αρχείο)


Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για το ETF GREK εξακολουθούν να δείχνουν “
Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές.

Η σημερινή συνεδρίαση στην αγορά της Αθήνας έδειξε ότι ο Γενικός Δείκτης εξακολουθεί να "αντέχει" και ότι, εάν δεν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις από το εξωτερικό, μπορεί να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, αναμένοντας τις αποφάσεις για την "εξυγίανση" των τραπεζών, οι οποίες -νομοτελειακά- κάποια στιγμή θα ληφθούν.

 


Δείτε το σημερινό Δελτίο για τις διεθνείς αγορές.

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)

 Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text