Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Οι αγορές παραμένουν ασταθείς και νευρικές - 7/12/2018

Οι αγορές παραμένουν ασταθείς και νευρικές - 7/12/2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι αγορές παραμένουν ασταθείς και νευρικές - 7/12/2018

Άστατη προμηνύεται η σημερινή συνεδρίαση για τις αμερικανικές αγορές. Μετά την ελαφρώς ανοδική εκκίνησή τους, γρήγορα γύρισαν σε αρνητική περιοχή. Στις 5:30 μμ, ο δείκτης Dow Jones, βρισκόταν στις 25.016,61 μονάδες (0,28%). Εν τούτοις, λόγω της έντασης που υπάρχει στις αγορές και λόγω των προηγούμενων έντονα πτωτικών συνεδριάσεων, στη σημερινή μέρα μπορεί να υπάρξουν διακυμάνσεις.


Οι άλλοι δείκτες: S&P 500: 2.697,08 (0,10%). Nasdaq-100: 7.169,91 (-0,26%). Russell 2000: 1.484,43 (0,76%).

Ο S&P 500, διαγραμματικά,κινείται κάτω από τον ΚΜΟ200, και παραμένει εκτός αγοράς πλην των παραλλαγών του απόλυτου συστήματος, ΚΜΟ200 - ΕΞ3 και ΚΜΟ200 - ΕΞ5.Δείτε στο απόλυτο σύστημα.

Παρά την εντυπωσιακή χθεσινή ενδοσυνεδριακή ανάκαμψη των αμερικανικών δεικτών, η σημερινή αστάθεια, δεν περιορίζει τις ανησυχίες μας για τις εξελίξεις. Διατηρούμε την εκτίμηση ότι, τουλάχιστον με βάση τα όσα είναι σήμερα γνωστά, δε συμβαίνει κάτι σοβαρό, αλλά πρέπει πάντα να έχουμε υπ' όψη μας ότι, μία αγορά που διανύει το 10ο χρόνο ανόδου, είναι εύκολο να επηρεαστεί ακόμη και από γεγονότα χαμηλής σημασίας.

 

Στην Ευρώπη, οι περισσότερες αγορές κινήθηκαν ανοδικά, ίσως και κατώτερα των προσδοκιών, μετά από μία τόσο έντονα πτωτική μέρα, όπως ήταν η χθεσινή. Ο γερμανικός DAX, ύστερα από πτώση σε νέο χαμηλό 2 ετών στις 6/12/2018 κλείνοντας στις 10.810,98 μονάδες, σήμερα λίγο πριν από το κλείσιμό του, αυξήθηκε κατά 0,86% και βρίσκεται στις 10.906,57 μονάδες.
Διαβάστε σχολιασμό μας για την πορεία του DAX.

Διαγραμματικά ο DAX κινείται κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Δεν αναμένεται να δωθεί σήμα εισόδου σύντομα.


Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei 225, σημείωσε ισχυρή πτώση κατά 0,82% κλείνοντας στις 21.678,68 μονάδες. Ο Nikkei 225 παραμένει εντός αγοράς στο φίλτρο του ΚΜΟ200-ΕΞ5, ενώ έδωσε σήμα εξόδου στον ΚΜΟ200-ΕΞ3.ΚΜΟ 200 ημερών.



Τα θέματα που κυρίως απασχολούν σήμερα τις αγορές ήταν:

- Σταθερή στο εντυπωσιακά χαμηλό ποσοστό του 3,7% παρέμεινε η ανεργία στις ΗΠΑ κατά το μήνα Νοέμβριο, ενώ οι στατιστικές υπηρεσίες κατέγραψαν αύξηση των εργαζομένων στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα κατά 155.000 θέσεις εργασίας. Εν τούτοις, η μηνιαία αμοιβή σημείωσε μικρή μόνον αύξηση (0,2%). Το επίπεδο της απασχόλησης στις ΗΠΑ θεωρείται ως ικανοποιητικό και δεν αναμένονται ουσιαστικές μεταβολές, ενώ, το επίπεδο της απασχόλησης θεωρείται αποτρεπτικό για τη συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων από τη FED κατά το 2019. Δείτε περισσότερα.

- Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε απροσδόκητα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία προσθέτουν ότι οι ψυχρές τάσεις στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα συνεχιστούν και στο δ τρίμηνο. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά γεγονότων και δεικτών που δείχνουν ότι η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται σε φάση επιβράδυνσης. Δείτε περισσότερα.

- Η αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές όλου του κόσμου, οφείλεται και στην αύξηση των διαθεσίμων των επενδυτών, μέσω των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης των κεντρικών τραπεζών, αλλά στην αστάθεια που δημιουργούν οι οι αυτοματοποιημένες συναλλαγές, οι οποίες, σήμερα έχουν διαδοθεί ευρύτατα. Δείτε περισσότερα.

- Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, μας δείχνουν ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν να συνηθίζουν τις αναταραχές της μιας αγοράς που συνέχεια μεταβάλλεται. Δείτε περισσότερα.

- Η παραγωγικότητα των ΗΠΑ αυξήθηκε σε ετήσιο ρυθμό 2,3% κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, βραδύτερη από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά εξακολουθεί να είναι βελτίωση σε σχέση με τα χαμηλά ετήσια κέρδη της περασμένης δεκαετίας.Δείτε περισσότερα

- Η Haver Analytics δημοσίευσε μελέτη σχετικά με την παραγωγικότητα των ΗΠΑ κατά το γ τρίμηνο.Δείτε αναλυτικότερα στην μελέτη.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text