Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Δευτ, 10/12/2018) γυρίζει σχετικά έντονα καθοδικός λίγο κάτω από τις 650 μονάδες απειλώντας να διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30

Ο ΓΔ σήμερα (Δευτ, 10/12/2018) γυρίζει σχετικά έντονα καθοδικός λίγο κάτω από τις 650 μονάδες απειλώντας να διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν είναι ευχάριστη η σημερινή συνεδρίαση για τους κατέχοντες μετοχές καθώς ο ΓΔ με αρκετά μεγάλη πτώση -1,40% (στις 639 μονάδες στις 3.00 μμ) και με μικρό τζίρο (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) εντείνει την ήπια διόρθωση των τελευταίων 4 συνεδριάσεων διασπώντας καθοδικά την στήριξη-πρώην αντίσταση των 644 μονάδων και επιπλέον απειλεί να διασπάσει τον μεσοβραχυπρόθεσμο δείκτη τάσης ΕΚΜΟ30 ο οποίος σε καθεστώς καθοδικής αγοράς (όπως η παρούσα) παίζει για εμάς ρόλο στοπ λοςς.

Η μέχρι τούδε (μαζί με την σημερινή) 5νθημερη διόρθωση 20 μονάδων ή -3% της προηγηθείσας εκτίναξης ΡΝ  (κοίτα γράφημα) του ΓΔ αποτελεί μόνον το 30% της εκτίναξης, άρα, κατά τον νόμο των ποσοστιαίων retracements, δεν υπάρχει προς το παρόν λόγος ανησυχίας.

Για να υπάρξει ανησυχία, σύμφωνα με τον νόμο των retracements , θα πρέπει ο ΓΔ να χάσει το 33% και ύστερα το 50% του ράλι ΡΝ,κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί.

Εμείς, ακολουθώντας το βιβλίο του στροφέα (εκδόσεις Eurocapital) θα εφαρμόσουμε σήμερα την εξής στρατηγική :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του ΕΚΜΟ30 των 634 μονάδων (-2,20% από το χθεσινό κλείσιμο), το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 77% σε 50%. Την ίδια μείωση θέσεων θα κάνει αν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1% και με όγκους μεγαλύτερους των 35 εκατ της Παρασκευής (σύστημα προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα, κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 130).

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχές από τις 48 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή άνοδο και μάλιστα μικρότερη του +1%, ενώ από τις πτωτικές μόνον οι, ΕΛΠΕ,ΜΟΗ, ΦΡΛΚ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Σήμερα διορθώνουν πιο έντονα οι μετοχές που κατά το τελευταίο διάστημα σημείωσαν μεγάλες ανοδικές αντιδράσεις, από 15% έως 20%, όπως οι, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΕΧΑΕ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΧΑ.

Και δεύτερο και σημαντικότερο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι ο μικρός τζίρος, μόλις 25 εκατ αναμενόμεναστο κλείσιμο. Καμία μετοχή δεν διανέμεται σήμερα εκτός από την ΓΡΙΒ στην οποία μετακινούνται μεγάλα πακέτα για τους γνωστούς λόγους.

Δεν υπάρχει λοιπόν σήμερα σπουδή για πωλήσεις, γεγονός ενθαρρυντικό. Ομως, η τάση των ξένων δεικτών είναι καθαρά καθοδική και πιθανόν να παρασύρουν και τον ΓΔ.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text