Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν έχει σήμερα (Τρίτη, 11/12/18) την διάθεση να χτυπήσει το stop του ΕΚΜΟ30, αλλά αντίθετα, παγιώνει τα πρόσφατα μεγάλα κέρδη του

Ο ΓΔ δεν έχει σήμερα (Τρίτη, 11/12/18) την διάθεση να χτυπήσει το stop του ΕΚΜΟ30, αλλά αντίθετα, παγιώνει τα πρόσφατα μεγάλα κέρδη του

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ανακούφιση θα πρέπει να αισθάνονται σήμερα οι longs καθόσον ο ΓΔ που χθες έλειψε να διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 που για εμάς παίζει ρόλο στοπ λοςς υπό καθεστώς καθοδικής αγοράς, σήμερα δεν συνεχίζει την από αρχάς Δεκεμβρίου διόρθωση αλλά γυρίζει ανοδικός +0,40% (στις 640 μονάδες στις 3.10 μμ) θέλοντας να κατοχυρώσει τα μεγάλα κέρδη +11,20% της ανοδικής αντίδραση του τέλους Νοεμβρίου.

Η μεσοπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη τάση του ΓΔ παραμένει ανοδική και με το σημερινό ήπιο ανοδικό γύρισμα (αλλά με καλούς όγκους, σχεδόν 50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δίνει σήμα αγορών με το σύστημα του «στροφέα ανοδικού γυρίσματος» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 85).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει θετικός από 638 έως 640 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 77% σε 80% ενώ αν κλείσει πάνω από τις 640 μονάδες, τότε θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση στο 85%. Όσο πιο δυνατός θα είναι ο ΓΔ, τότε μεγαλύτερης αξίας αγορές θα κάνουμε (trend following τακτική).

Μετοχές

Δεν παρατηρούμε σήμερα κάποιες ιδιαίτερες εξελίξεις σε κατ’ιδίαν μετοχές.

Μόνον τρεις ξεχωρίζουμε, τις ΣΕΝΕΡ, ΜΠΕΛΑ και ΛΑΜΔΑ, που σημειώνουν ανοδικό γύρισμα με άνοδο τιμής άνω του +1% σε μικρή απόσταση από το πρόσφατο υψηλό διμήνου. Το γεγονός ότι δεν διορθώσανε  έντονα κατά τις τελευταίες 5 συνεδριάσεις και σήμερα σημειώνουν μια σχετικά καλή άνοδο, αποτελεί σημάδι δύναμης. Μια από αυτές τις τρεις μετοχές θα αγοράσουμε σήμερα αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 638 ή 640 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text