Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 11/12/2018

Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 11/12/2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα συναλλαγών -  Δελτίο της 11/12/2018

Πτώση κατά 0,37% σημείωσε σήμερα, 11/12/2018, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο οποίος έκλεισε στις 635,84 μονάδες. Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε στα 45,1 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά η καθαρή αξία (Κύριος Πίνακας) ήταν 24,37 εκατ. ευρώ και 20,7 εκατομμύρια ήταν οι συναλλαγές των “πακέτων”.Ο παραπάνω τζίρος θεωρείται ως χαμηλός. Είναι μικρότερος από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο συναλλαγών για τις 20 τελευταίες συνεδριάσεις (υπολογίζεται σε 48,9 εκατομμύρια), αλλά και χαμηλότερος και από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο Συναλλαγών για τις 200 τελευταίες συνεδριάσεις, που είναι 42,1 εκατ. ευρώ.

 

Η ύπαρξη χαμηλού όγκου συναλλαγών κατά τις τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις, δεν είναι απαραίτητα ένα αρνητικό στοιχείο. Γενικά, θα θέλαμε να διακινούνται περισσότερα κεφάλαια στην αγορά μας, όμως, σ' αυτή τη φάση, η χαμηλή αξία συναλλαγών θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως “άρνηση” των πωλητών να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους σ' αυτές τις χαμηλές τιμές. Αντίθετα, αν σημειώνονταν πτώση με υψηλές συναλλαγές, θα προμήνυε κάτι αρνητικό.


Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 734,07 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 1,04 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 15,45% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Δηλαδή, παραμένει το σήμα “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές του συστήματος. Σημειώνουμε ότι τα σήματα "πώλησης", σε όλες τις παραλλαγές του "απόλυτου συστήματος", δόθηκαν στα μέσα Μαΐου 2018, όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν μεταξύ των 780 και 800 μονάδων. Διατηρούμε την εκτίμηση που έχουμε εκφράσει ότι το "σύστημα", όταν τελικά το σήμα δοθεί, αυτό θα γίνει ανάμεσα στις 700 και τις 720 με 725 μονάδες του Γενικού Δείκτη.

 

 

Πτώση κατά 0,44% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 463,35 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 737,60 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,29 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 59,19% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ).

(Δείτε το σχετικό αρχείο)


Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για το ETF GREK εξακολουθούν να δείχνουν “
Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές.

 

Τα θέματα που απασχόλησαν σήμερα τις αγορές :

- Η Πορτογαλία εξόφλησε πρόωρα 4,7 δισ. ευρώ και γλίτωσε 1,16 δισ. ευρώ σε τόκους ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.Δείτε περισσότερα.

- Όσο οι αγορές βρίσκονται σε μια αβέβαιη πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, στριμωγμένες ανάμεσα στις διαπραγματεύσεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας. Οι αγορές, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην μείωση της αυστηρότητας της Fed.Δείτε περισσότερα.

- Η εφαρμογή των επεκτατικών μέτρων που περιλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 και αποτιμώνται σε 0,5% του ΑΕΠ αναμένεται να μεταφραστεί σε τουλάχιστον ισόποση στήριξη στην εγχώρια ζήτηση και, σε συνδυασμό με την κεκτημένη δυναμική της οικονομικής δραστηριότητας κατά το 2018 (positive carry) καθιστούν εφικτή την εκτίμηση του προϋπολογισμού για ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% το 2019.Δείτε περισσότερα.

- Αισιόδοξη για την πορεία των μετοχικών αγορών το 2019 εμφανίζεται η JP Morgan σε ανάλυσή της. Στη σκιά των πρόσφατων πιέσεων στις αγορές, υποστηρίζει ότι κινούνται ως η επέκταση της οικονομίας να κατεβάζει βίαια ταχύτητα και ο κύκλος της FED να ολοκληρώνεται, κάτι που δεν αποτελεί εκτίμηση των οικονομολόγων της. Δείτε περισσότερα.

- Αξιοσημείωτη αύξηση επισκεπτών και εισπράξεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους παρατηρήθηκε τον Αύγουστο σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Δείτε περισσότερα.

- Όπως και το 2018, το 2019 θα είναι έτος με πολύ αρνητικό θόρυβο, καθώς η πολιτική αστάθεια αναμένεται να επιμείνει – αν όχι να ενταθεί. Μέσα σε όλο το θόρυβο, οι επενδυτές θα πρέπει να εστιάσουν στους τρεις παράγοντες που πραγματικά θα τους επηρεάσουν στο επόμενο έτος.

1) Η από-παγκοσμιοποίση 2) Η αποδυνάμωση του παγκόσμιου εμπορίου και η κινεζική οικονομική προσαρμογή. 3) Το τέλος του υπερ-φτηνού χρήματος.Δείτε περισσίτερα.

- Αύξηση 1,5% παρουσιάζει ο δείκτης μισθολογικού κόστους χωρίς καμία διόρθωση  στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, το γ' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ' τριμήνου 2017, έναντι μείωσης 1,3% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 προς το 2016. Δείτε περισσότερα.

 

 

Οι νέες παραχωρήσεις, που ανακοινώθηκαν από τον Εμανουέλ Μακρόν, και το mea culpa του αναφορικά με την «ευθύνη» του για την κρίση δεν πείθουν το σύνολο των «κίτρινων γιλέκων», πολλά από τα οποία παραμένουν σήμερα σε κινητοποίηση, προκαλώντας φόβους για νέες διαδηλώσεις υψηλού κινδύνου το ερχόμενο Σάββατο. Δείτε περισσότερα.

 

 

Δείτε το σημερινό Δελτίο για τις διεθνείς αγορές.

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text