Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Ανοδική αντίδραση στις διεθνείς αγορές - (11/12/2018)

Ανοδική αντίδραση στις διεθνείς αγορές - (11/12/2018)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανοδική αντίδραση στις διεθνείς αγορές - (11/12/2018)

Ανοδικά ξεκίνησαν οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ σήμερα 11/12/2018. Στις 5:30 μμ, ο δείκτης Dow Jones, δείχνει να ανακάμπτει ύστερα από την χθεσινή πτωτική συνεδρίαση και να  βρίσκεται στις 24.626.43 μονάδες (0.79%).

Οι άλλοι δείκτες: S&P 500: 2.663.32 (0.97%). Nasdaq-100: 7.090.36 (0.99%). Russell 2000: 1.457.70 (0.93%).

Ο S&P 500, διαγραμματικά,κινείται κάτω από τον ΚΜΟ200 και -με βάση το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”- βρίσκεται εκτός αγοράς. Δείτε στο απόλυτο σύστημα.

Οι χρηματιστηριακές αγορές δείχνουν να ευνοήθηκαν από τα θετικά σημάδια προόδου που έδειξαν οι συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας. Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να αντιτάξει ότι πρόκειται για μία "τεχνική αντίδραση" στη σημαντική πτώση που σημειώθηκε κατά το προηγούμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στις αγορές παραμένει επιφυλακτικό, ιδίως τώρα που έχει εμπεδωθεί η εντύπωση ότι η διεθνής οικονομία κινείται σε ρυθμούς "επιβράδυνσης" της ανάπτυξής της. Κατά τα φαινόμενα, αυτή η ψυχολογία θα επικρατήσει για αρκετό διάστημα, έως ότου έλθει κάποια απρόσμενα θετική εξέλιξη για να τις ανατρέψει.

Στην Ευρώπη, οι περισσότερες αγορές κινήθηκαν έντονα ανοδικά.Ο γερμανικός DAX, σημείωσε έντονα κέρδη κατά το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης και λίγο πριν από το κλείσιμό του, αυξήθηκε κατά 2.12% και βρίσκεται στις 10.848.48 μονάδες, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων ετών. Ο γερμανικό δείκτης οικονομικού κλίμακος (ZEW) αυξήθηκε κατά τον μήνα Δεκέμβριο στο -17,5, από το -24,0 που βρισκόταν τον προηγούμενο μήνα, δείχνοντας ότι η επιδείνωση της ψυχολογία αποκλιμακώνεται. Η ανακοίνωση του δείκτη είχε θετική επίδραση στη χρηματιστηριακή αγορά.

Διαγραμματικά ο DAX κινείται κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Δεν αναμένεται να δωθεί σήμα εισόδου σύντομα.
Διαβάστε πρόσφατο σχολιασμό μας για την πορεία του DAX.

Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei 225, σημείωσε πτώση κατά 0,34% κλείνοντας στις 21.148,02 μονάδες. Ο Nikkei 225 κινείται κάτω από τον ΚΜΟ200 και -με βάση το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” βρίσκεται εκτός αγοράς .Σήματα Απόλυτου Συστήματος στον Nikkei 225.

Τα θέματα που κυρίως απασχολούν σήμερα τις αγορές ήταν:

- Ενας διορατικός επενδυτής, μπορεί να θεωρεί ότι η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να αποβαίνει πιο επικερδής από την περιβαλλοντική μόλυνση. Φαίνεται πως μια τέτοια ιδέα συνέλαβαν ορισμένοι επενδυτές που δεν συντάσσονται απλώς με τη γενικότερη κινητοποίηση για τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων αλλά λαμβάνουν δυναμικές πρωτοβουλίες. Δείτε περισσότερα

- Σύμφωνα με τον Μορίς Ομπστφελντ, απερχόμενος επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  η επιβράδυνση στην ανάπτυξη που σημειώθηκε σε Ασία και Ευρώπη κατά το γ τρίμηνο του 2018 αναμένεται να επιβαρύνει και την αμερικανική οικονομία, η οποία αυτή τη στιγμή ακμάζει σημειώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας των τελευταίων πενήντα χρόνων. Δείτε περισσότερα.

- Όπως και το 2018, το 2019 θα είναι έτος με πολύ αρνητικό θόρυβο, καθώς η πολιτική αστάθεια αναμένεται να επιμείνει – αν όχι να ενταθεί. Μέσα σε όλο το θόρυβο, οι επενδυτές θα πρέπει να εστιάσουν στους τρεις παράγοντες που πραγματικά θα τους επηρεάσουν στο επόμενο έτος. Δείτε περισσότερα

- Αξιοσημείωτη αύξηση επισκεπτών και εισπράξεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους παρατηρήθηκε τον Αύγουστο σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.Δείτε περισσότερα.

- Αισιόδοξη για την πορεία των μετοχικών αγορών το 2019 εμφανίζεται η JP Morgan σε ανάλυσή της. Στη σκιά των πρόσφατων πιέσεων στις αγορές, υποστηρίζει ότι κινούνται ως η επέκταση της οικονομίας να κατεβάζει βίαια ταχύτητα και ο κύκλος της FED να ολοκληρώνεται, κάτι που δεν αποτελεί εκτίμηση των οικονομολόγων της. Δείτε περισσότερα.

- Η Apple ασκεί έφεση στην κινεζική δικαστική απόφαση, η οποία απαγορεύει την πώληση επτά παλαιότερων μοντέλων iPhone, με την κατηγορία ότι χρησιμοποιεί παράνομα πατέντες της Qualcomm.Δείτε περισσότερα.

- Brexit breakdown could be bullish for U.S. stocks

- Which Wall Street forecasters should you listen to now? Here’s who nailed it in 2018 (and who bombed)

 

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text